Ekoabori

Amedspor’da Aziz Elaldı dönemi

TFF 2.

TFF 2. Lig’de mücadele eden Amedspor, 7’nci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. İş insanı Aziz Elaldı başkan olurken, bu yıl ilk kez STK’lardan temsilci Amedspor yönetiminde yer almadı.

Amedspor Şehmus Özer Tesisleri’nde yapılan kongreye STK temsilcileri, Spor Taban Birlikleri, Amedspor taraftarları ve vatandaşlar katıldı.

Eski Başkanlardan Metin Kılavuz’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede konuşan eski başkan Selahattin Yıldırım, başta Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere bütün STK’lara ve taraftarlara teşekkür etti. Yıldırım, her zaman yeni seçilen yönetimin yanında olacaklarını söyledi.

Ardından konuşan Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, “Amedspor sadece Amedlilerin takımı değil, taşıdığı değer yargılarını hisseden ve içinde besleyenlerin takımıdır. Amedspor’un dünyanın her tarafından milyonlarca taraftarı vardır” dedi.

Amedspor’un zorlu bir sezon geçirdiğini, buna rağmen erkek ve kadın takımlarının play offlara kaldığını belirten Baysal, centilmence mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi. Baysal ayrıca Amedspor’a karşı ilgisiz oldukları için mülkü amirlere ve yerel yöneticilere sitem etti.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da 2018’de yönetime geldikleri günden beri Diyarbakır temsilcisine destek olduklarını ve sahip çıktıklarını söyledi.

Amedspor’un arkasında ciddi bir taraftar kitlesi olduğunu belirten Kaya, takımın son iki sezondur play offlara kaldığını ve talihsiz bir şekilde bir üst tura çıkmayı başaramadığını hatırlattı. Kaya, “Bugün 1’inci ligden 3’üncü liglere kadar yerel yönetimlerden destek almayan takım yoktur Amedspor dışında. Bu da kentin takımının en büyük kayıplarından biridir. Takımlara altyapı ve tesis yapan yerle yönetimler ve idari yönetimlerdir” dedi. Mehmet Kaya, 5 yıldır takımı ayakta tutmaya çalışan bir irade ve işbirliği olduğunu belirterek, “İnşallah bu takım bu sezon şampiyon olacak ama başarıyı kalıcı hale getirmek için altyapının desteği olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.

Yeni Başkan Aziz Eldadı da konuşmasında Amedspor’a bugüne dek destek sonran STK’lara teşekkür ederek, “Hedefimiz bu yıl şampiyon olarak 1. Lig’e çıkmaktır. Dünyanın her ülkesinde milyonlarca taraftarı olan Amedspor’un bu büyüklüğü karşısında kendimize misyon biçemiyoruz. Taraftarlara çağrım, bu yıl tribünleri dolduralım, takımımızı şampiyon yapalım” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

AZİZ ELALDI – BAŞKAN

YÖNETİM KURULU ASİL

1       AHMET ELHANAY

2       YUSUF KAYA

3       ALİ RIZA YILDIRIM

4       AHMET ÜLMEZ

5       CİHAN YAMAN

6       SALİH PERVANE

7       ROJİN HİLLEZ

8       BÜLENT OĞUZ

9       MEHMET AKGÜN

10     RUKEN TURHAN

11     MERVAN ASLAN

12     SELÇUK SACU

13     VEYSİ KOYUN

14     SÖZDAR AYATA

15     FAYSAL TOSUN

16     REMZİ DİNAR

17     ROJBİN TELLİOĞLU

18     EMRULLAH GÜÇLÜ

Ekoabori