Ekoabori

Amedspor paylaşımı polemiğe dönüştü: Güneştekin ve Miroğlu karşı karşıya geldi

VEYSİ POLAT

Batmanlı ressam Ahmet Güneştekin’in Amedspor’un İngiltere’de gördüğü ilgiyi sosyal medya hesabından payla…

VEYSİ POLAT

Batmanlı ressam Ahmet Güneştekin’in Amedspor’un İngiltere’de gördüğü ilgiyi sosyal medya hesabından paylaşması, eski AK Parti milletvekili Orhan Miroğlu’nun eleştirisine neden oldu. Güneştekin, Miroğlu’na yine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Güneştekin, İngiltere’nin Lambeth eski Belediye Başkanı olan Maraşlı Kürt siyasetçi İbrahim Doğuş’un İngiltere Avam Kamarası Başkanı Sir Lindsay Hoyle’a Amedspor forması hediye edilmesini paylaşarak, “Amedspor’a uluslararası ilgi büyüyor” ifadelerini kullandı.

Güneştekin paylaşımında, Lord Maurice Glasman’ın ardından bu kez İngiltere Avam Kamarası Başkanı Sir Lindsay Hoyle’a Amedspor formasının İbrahim Doğuş tarafından hediye edildiğini belirterek, “Güzel şeyler oluyor. Amedspor’un sesi giderek daha uzaklara ulaşıyor” dedi.

MİROĞLU’NDAN GÜNEŞTEKİN’E TEPKİ

Güneştekin’in paylaşımının ardından Orhan Miroğlu, X hesabından yaptığı açıklamayla Güneştekin’e tepki gösterdi. Miroğlu, “Güneştekin’in iyi niyetle yazdığını varsayabiliriz” diyerek başladığı paylaşımında, Batı’nın Kürt meselesindeki tarihsel tutumuna dikkat çekti.

“Olmaz olsun bu ‘uluslararası ilgi!’ demek gelir içinizden” ifadelerini kullanan Miroğlu, Amedspor’un Kürtlerin yaklaşık iki yüzyıla dayanan ulusal mücadeleleri, yenilgileri ve hayal kırıklıkları sonucunda ortaya çıkan ve Kürtlerin nefes aldığı bir mücadele alanı olduğunu savundu.

Miroğlu, PKK’nin silah bırakma sürecine de değinerek, “PKK tasfiye olur silah bırakırken sıra Amedspor’la oynamaya Batı merkezlerinde yeni oyunlar planlamaya mı geldi şimdi?” ifadelerini kullandı. Miroğlu ayrıca, Kürt aydınlarının ulusal itibarı Lordlar Kamarası ve Kürt-Yahudi konferanslarında aramak yerine Türkiye, Irak ve Suriye’de araması gerektiğini belirtti. Paylaşımının sonunda Miroğlu, “Bu programlanmış hareketleri biliyoruz, tanıyoruz. Bu hareketler Amedspor’a uluslararası ilgiyi büyütmez. Kaldı ki, Amedspor’un uluslararası ilgiye ne gibi bir ihtiyacı var?” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞTEKİN: BATI OYUNU ARAMAK ÖNYARGIDIR

Güneştekin, Miroğlu’nun paylaşımına şu yanıtı verdi: “Venedik’teki sergi açılışıma gelen İtalyan sanatçı dostum Amedspor renkleriyle bana bir jest yaptı. Londra’da yaşayan siyasetçi dostum İbrahim Doğuş da İngiltere Parlamentosu’ndan bir video gönderdi. İkisi de bana sıcak, sempatik ve biraz komik geldi; birleştirip paylaştım. Hepsi bu” dedi. Güneştekin, İngiliz tarihini bilecek kadar tarih okuduğunu belirterek, “Ama her Amedspor formasının arkasında ‘Batı oyunu’ aramak tarih bilinci değil, önyargıdır” ifadelerini kullandı.

Miroğlu ile eski tanışıklığına duyduğu saygı nedeniyle yanıt verdiğini belirten Güneştekin, “Normalde böyle şeylere cevap vermem. Eski tanışıklığımıza duyduğum saygıdan yazıyorum. Ama doğrusu bu yaklaşımınız beni hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Ahmet Güneştekin, kısa süre önce de İbrahim Doğuş’un kendisine gönderdiği bir başka videoyu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Ekoabori