Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Evde hapis değilsin, sen de yapabilirsin!

HABER/ABORİ Koronavirüs tedbirleri kapsamında aileler artık evde daha fazla vakit geçiriyor. Uzmanlar, bu süreçte teknolojinin yoğun ve yanlış kullanımının tehlikelerine dikkat çekerken, Anadolu Üniversitesi’ne bağlı SODİGEM tarafından bir öneri listesi hazırlandı. Listede, “Müzelere sanal ziyaretler yapın. İnternetteki kurs ve e-sertifika programlarına katılın. E-kitap okuma saati planlayın. İnternet sitesi kurma, yazılım ve oyun geliştirme gibi etkinlikler […]

Evde hapis değilsin, sen de yapabilirsin!
  • 24 Mart 2020 02:02

HABER/ABORİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında aileler artık evde daha fazla vakit geçiriyor. Uzmanlar, bu süreçte teknolojinin yoğun ve yanlış kullanımının tehlikelerine dikkat çekerken, Anadolu Üniversitesi’ne bağlı SODİGEM tarafından bir öneri listesi hazırlandı.

Listede, “Müzelere sanal ziyaretler yapın. İnternetteki kurs ve e-sertifika programlarına katılın. E-kitap okuma saati planlayın. İnternet sitesi kurma, yazılım ve oyun geliştirme gibi etkinlikler yapın. Ailecek film izleyin. Uzun süredir görmediğiniz akrabalarınızla görüntülü konuşun” gibi öneriler bulunuyor. AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın kurduğu Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM), ‘Evde Dijital Yaşam’ başlığı altında vatandaşlara şu tavsiyeleri sıraladı:

Hangi dijital cihazın aile bireyleri tarafından ne kadar süre ve ne amaçla kullanılacağını günlük ve haftalık planlar yaparak belirleyin. Süreci internetten indireceğiniz ‘Ekran Süresi Kontrolü’ uygulamalarıyla takip edebilirsiniz.

Çocuklarınız için günlük dergi ve e-kitap okuma saati planlayabilir, teknolojiyi doğru ve kişisel gelişimlerini destekleyecek etkili bir araç olarak kullanmalarına katkı sağlayabilirsiniz. TÜBİTAK’ın çocukların ilgisini çekebilecek birçok dergiyi internet üzerinden ücretsiz olarak erişime açtığını unutmayın.

Aileniz için keyifle ve birlikte zaman geçirerek izlenebilecek film listesi oluşturabilirsiniz. Film tercih ederken ‘korku, gerilim, salgın, hastalık, ölüm vb.’ temalardan uzak durmanızı önemle tavsiye ederiz.

Arkadaş, akraba ve diğer insanlarla iletişim kurarken yüz yüze görüşmek yerine dijital iletişim yollarını tercih etmeniz, içinde bulunduğumuz bu dönem için oldukça doğru bir tercih olacaktır.

Kendinizin ve aile üyelerinizin kişisel ve akademik yönden gelişimlerine katkı sağlamak adına, internet üzerinden yürütülen kurs ve e-sertifika programlarına katılabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi’nin e-sertifika programlarını inceleyin.

Müzeleri sanal olarak evinizden gezmeniz güzel bir etkinlik olabilir. İnternette birçok sanal müze bulabilirsiniz.

Evde kalınan süreçte eğitsel ve kültürel faaliyetlerin yanında eğlence için zaman ayırmanın, size ve aile üyelerinize iyi gelebileceğini unutmayınız. Aile üyeleriyle birlikte oynayabileceğiniz oyunlar bulmak hem eğlenmenizi hem de beraber vakit geçirmenizi sağlayabilir.