Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

VİDEO | Kürtçe şarkı söyleyen Bingöllü iki esnaf, sosyal medyada fenomen oldu

Bingöl’de yaşayan Halil Bayındır ile arkadaşı Şefik Yılmaz, ziyaret ettikleri yerlerde söyledikleri Kürtçe şarkılarla sosyal medyada fenomen oldu. Amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş Kürtçe eserleri yeniden topluma hatırlatmak olduğunu ifade eden beş çocuk babası Halil Bayındır, “Biz Kürt müziğiyle büyüdük ve ne yazık ki kaybolan bir kültürümüz var. Biz de hem büyüdüğümüz müziğimizi yansıtmak, hem de […]

VİDEO |  Kürtçe şarkı söyleyen Bingöllü iki esnaf, sosyal medyada fenomen oldu
  • 7 Ağustos 2020 00:18

Bingöl’de yaşayan Halil Bayındır ile arkadaşı Şefik Yılmaz, ziyaret ettikleri yerlerde söyledikleri Kürtçe şarkılarla sosyal medyada fenomen oldu.

Amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş Kürtçe eserleri yeniden topluma hatırlatmak olduğunu ifade eden beş çocuk babası Halil Bayındır, “Biz Kürt müziğiyle büyüdük ve ne yazık ki kaybolan bir kültürümüz var. Biz de hem büyüdüğümüz müziğimizi yansıtmak, hem de kaybolan kültürümüzü ayakta tutmak adına video paylaşmaya karar verdik” dedi. Eski düğünlerde orkestranın yerine halay çekenlerin şarkı söylediğini ve o günlerin güzel olduğunu ifade eden Bayındır, şöyle devam etti: “Arkadaşım Şefik’in hoş mimikleri ve yöresel şarkılarla yola çıktık. Yaşlılarımızın yanına gidip, onların bize söylediklerini ezberleyerek videolarımızı hazırlıyoruz. Amacımız tamamen bunu yaşatmaktı ve hedefimize de ulaştık. Çünkü sosyal medyadan, çevremizden ve Avrupa’daki gurbetçilerden olumlu tepki aldık. İnsanlar ‘bizi eskiye götürdün, çocuklarımız sayenizde eski şarkılarla tanışmış oldu’ diye mesajlar gönderiyor. Tamamen Kürtçe’nin Kurmanci lehçesinde söylüyoruz ama ileride Zazaki lehçesinde de şarkıları paylaşacağız.”

Şefik Yılmaz ve Halil Bayındır.

Şefik Yılmaz da arkadaşıyla birlikte hazırladıkları videoda çok fazla kişiye ulaştıklarını belirterek, “Düğün şarkıları yaşatılsın diye yola çıktık. Bundan 50 yıl önceki kültürü yeniden yaşatmaya çalışıyoruz. Gayemiz kültürümüzü korumak, kaybolmaya yüz tutmuş şarkıları yeniden seslendirmek ve bunları sosyal medya üzerinden insanlara ulaştırmak” diye konuştu.