Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kürt sanatçı Beytocan’ın son hali sevenlerini kahretti

VEYSİ POLAT Kürt müziğinin güçlü seslerinden biri olan ve kamuoyunda Beytocan olarak tanınan Beytullah Güleri’nin sosyal medyada yer son görüntüleri, sevenlerini üzdü. 1 Ekim 1955 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğan Beytocan, 12 Eylül askeri darbesi sonrası tutuklanarak, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 6,5 yıl hapis yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Beytocan, İstanbul’a taşındıktan bir dönem sonra […]

Kürt sanatçı Beytocan’ın son hali sevenlerini kahretti
  • 10 Haziran 2023 14:06
  • 10 Haziran 2023 14:11

VEYSİ POLAT

Kürt müziğinin güçlü seslerinden biri olan ve kamuoyunda Beytocan olarak tanınan Beytullah Güleri’nin sosyal medyada yer son görüntüleri, sevenlerini üzdü.

1 Ekim 1955 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğan Beytocan, 12 Eylül askeri darbesi sonrası tutuklanarak, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 6,5 yıl hapis yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Beytocan, İstanbul’a taşındıktan bir dönem sonra Orhan Gencebay ve Selami Şahin gibi ünlü isimler ile tanışarak onlara beste yapmaya başladı.

Bir dönem şarkı sözleri yazan ünlü sanatçıya Selami Şahin, “Niçin yazdıklarını kendi söylemiyorsun demesi” ile sanat hayatına atılarak 1990 yılında ilk kasetini çıkartıp, piyasaya kendini tanıttı. Kısa sürede büyük bir ilgi toplayan Beytocan, para için şarkı söylemediğini belirtti ve tek amacının, Kürtlerin acıların yansıtmak ve onları paylaşmak olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE’Yİ TERK ETTİ

Beytocan, 1991 yılında İsveç’e göç etti. Bir açıklamasında “Türkiye’den gitmeyi ben istemedim. Birileri öyle olmasını istedi, öyle oldu. Türkiye’den gittiğimde evliydim ve bir çocuğum vardı, ülkemden gitmezsem bana kıyacaklarını söylediler. Bende Türkiye’den gitmenin benim için daha iyi olacağını düşündüm ve İsveç’e yerleşmek zorunda kaldım. Yani memleketimden kaçma gibi bir durum yok. Sadece zorlandım. Tıpkı arkadaşım Ahmet Kaya’nın başına gelenler benim de başıma geldi. Türkiye’den o da kaçmamıştı. İnsan kendi ülkesinden niçin kaçsın ki” diyen Beytocan, 2014 yılında Diyarbakır’a döndü.

SON HALİ WAAR TV’DE YAYINLANACAK

WAAR TV’den gazeteci Mehdi Mutlu, sosyal hesaplarından Beytocan’ın son halini paylaştı. Kanser hastalığı nedeniyle geçirdiği ameliyatlar nedeniyle konuşma güçlüğü çeken Beytocan’ın son hali, sevenlerini üzdü. Binlerce kişi, üzüntüsünü dile getirdi.

KANSER TESPİT EDİLDİ, ÇENESİ ALINDI

Üç yıl önce dişinin alt bölümünde tümör tespit edilen ve daha sonra yapılan tetkiklerde kanser olduğu anlaşılan Beytocan, o tarihten bu yana çene operasyonu geçirdi. Çenedeki tümör temizlenip yapay çene yapılan Beytocan ile ilgili gazeteci Mehdi Mutlu’nun özel programı, önümüzdeki hafta WAAR TV’de yayınlanacak.