Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Memelere Özgürlük Hareketi zafer kazandı

HABER/ABORİ Amerika’nın farklı eyaletlerinde süren “Memelere Özgürlük” (Free the Nipple) hareketi önemli bir kazanım elde etti. Colorado eyaletine bağlı Fort Collins kentinde kadınların üstsüz güneşlenmesini yasaklayan belediye kararı, Şubat 2017’de bir federal yargıç tarafından engellenmişti. Mahkeme, erkekler için böyle bir yasağın olmadığını belirterek, belediyenin kararının cinsiyet eşitliğine aykırı olduğunu belirtmişti. Fort Collins kent yönetimi, karara […]

Memelere Özgürlük Hareketi zafer kazandı
  • 20 Eylül 2019 14:33

HABER/ABORİ

Amerika’nın farklı eyaletlerinde süren “Memelere Özgürlük” (Free the Nipple) hareketi önemli bir kazanım elde etti. Colorado eyaletine bağlı Fort Collins kentinde kadınların üstsüz güneşlenmesini yasaklayan belediye kararı, Şubat 2017’de bir federal yargıç tarafından engellenmişti. Mahkeme, erkekler için böyle bir yasağın olmadığını belirterek, belediyenin kararının cinsiyet eşitliğine aykırı olduğunu belirtmişti.

Fort Collins kent yönetimi, karara bir üst mahkemede itiraz etmemeye karar verirken, yaptığı düzenlemeleri kaldırdı. Kadınların memeleri açıkta olmasını yasaklayan düzenleme artık “kent kanunları” bölümünde yer almayacak.

Amerika’da Küresel “Meme Uçlarına Özgürlük” hareketi aktivistleri olduğu belirtilen Heidi Lilley, Kia Sinclair ve Ginger Pierro adlı kadınlar, 2016’da Laconia’daki bir plajda üstsüz güneşlendikleri için etraftakilerin şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı. Alt mahkamenin davayı düşürmemesi üzerine, kadınlar ayrımcılığa uğradıklarını söyleyerek eyalet yüksek mahkemesine gitmişti. Yüksek mahkeme geçen şubat ayında üç kadının anayasal haklarının ihlal edilmediğine karar verdi.

Yine Ekim 2017’de bir federal yargıç, Missouri’de erkeklerin meme uçlarını göstermesine izin veren ancak kadınlarınkini yasaklayan kuralların anayasaya aykırı olmadığına hükmetmişti. San Francisco’da ise 2013’te kamusal alanda çıplaklığı yasaklayan bir karar federal mahkemede onanmıştı.