Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“Kişi kendisi gelmiş, kelepçeyi neden takıyorsunuz?”

HABER/ABORİ Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazeteci Kadri Gürsel’e kelepçe takılmasına, “Kişi kendisi gelmiş, kelepçeyi neden takıyorsunuz? O görüntü kabul edilir değil” diyerek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’ni değerlendiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazeteci Kadri Gürsel’e kelepçe takılmasına, “Kişi kendisi gelmiş, kelepçeyi neden takıyorsunuz? O görüntü kabul edilir değil” […]

“Kişi kendisi gelmiş, kelepçeyi neden takıyorsunuz?”
  • 31 Mayıs 2019 12:27

HABER/ABORİ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazeteci Kadri Gürsel’e kelepçe takılmasına, “Kişi kendisi gelmiş, kelepçeyi neden takıyorsunuz? O görüntü kabul edilir değil” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’ni değerlendiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazeteci Kadri Gürsel’e kelepçe takılmasına, “Kişi kendisi gelmiş, kelepçeyi neden takıyorsunuz? O görüntü kabul edilir değil” sözleri ile tepki gösterdi.

Gül hazırlanan metni, objektif bakan herkesin kabul edeceğini söyledi. Gül’ün açıklamalarından başlıklar şöyle:

“Yargı yerlerdeydi. Şu anda bizim yargıya güveni arttırıcı, sorunları çözmek bizim için en önemli husus. Objektif bakan herkesin kabul edeceği bir metin. AB ile bu anlamda sürecin daha olumlu bir noktaya ulaşacağını düşünüyoruz.

Duruşma 8 ay sonraya veriliyorsa, sistem bunu takip ediyor. Neden bu kadar uzadı diye. Taraflar uzatmışsa bununla ilgili değerlendirme olacak. Makul sürede yargılamayı takip edeceğiz. Başarıyla bunun takibini yapacağız. Mağdur, şiddete uğramış kadın haksızlığa uğradığı kişi ile karşılaşmayacak, yüzleşmeyecek. Bir daha örselenmeyecek.

Öneriler ve destekler çok önemli. Genel itibariyle olumlu destekler var. Bu belge AK Parti’nin belgesi değil. 82 milyonun belgesi. Biz yürütmeyiz. Yargı bağımsızdır. Hâkim bir karar verdi diye sürülme olmayacak. FETÖ bunu çok yaptı, bazı yerler sürgün yeriydi

Kadri Gürsel açıklaması

Denetimli serbestlik AK Parti döneminde getirdiği bir uygulama. Bu uygulamanın olması için kapalıya getirilmesi gerekiyor. Kolluğun kelepçe takması ile ilgili bir konu. Kişi kendisi gelmiş, kelepçe takmışsınız. O görüntü kabul edilebilir bir şey değil. Bunları da reform sürecinde bu tür sıkıntıları aşacağız.