
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eksi 12 dereceyi bulan dondurucu soğukta kent merkezini buzdan arındırmak için gece-gündüz seferber oldu. Ana arterler, hastane yolları ve riskli kavşaklarda biriken tonlarca kar, kepçelerle toplanarak kamyonlarla şehir dışına taşınıyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, gündüz yürütülen çalışmalara ek olarak gece saatlerinde de kent genelinde yoğun bir mesai sürdürüyor. […]
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eksi 12 dereceyi bulan dondurucu soğukta kent merkezini buzdan arındırmak için gece-gündüz seferber oldu. Ana arterler, hastane yolları ve riskli kavşaklarda biriken tonlarca kar, kepçelerle toplanarak kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, gündüz yürütülen çalışmalara ek olarak gece saatlerinde de kent genelinde yoğun bir mesai sürdürüyor. Hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar düştüğü Diyarbakır’da, ana arterler başta olmak üzere yurttaşların yoğun kullandığı güzergâhlarda yol genişletme, kar küreme, temizlik ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Özellikle kavşaklar, yokuşlar, köprü geçişleri ve hastane güzergâhları, olası kazalara karşı öncelikli alanlar olarak belirlenirken, ekipler sürücü ve yayaların güvenliği için gece saatlerinde yoğun müdahalelerde bulunuyor.
Kent merkezinde kaldırımlarda biriken ve buzlanarak kütle haline gelen kar yığınları, kepçe ve mini ekskavatörlerle temizleniyor. Toplanan karlar, kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınıyor. Bu yöntemle hem buzlanmanın önüne geçiliyor hem de yaya yolları yeniden güvenli hale getiriliyor.
Çalışmalar özellikle İstasyon Caddesi, Elazığ Caddesi, Selahattin Eyyubi Bulvarı, Kayapınar Caddesi, Diclekent Bulvarı, Hayati Avşar Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı’nda yoğunlaştırıldı. Ayrıca Diclekent, Ahmet Arif, Fırat, Mezopotamya, Kamışlo, Selahattin Eyyubi ve Ali Gaffar Okan bulvarları ile Dicle Üniversitesi Hastaneleri girişi başta olmak üzere birçok noktada kaldırım temizliği tamamlandı.
Yetkililer, kar ve buzlanmaya karşı mücadelenin hava koşulları normale dönene kadar aralıksız sürdürüleceğini belirterek yurttaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
AK Partili Orhan Miroğlu’ndan Suriye ve Kürtler çıkışı20 Ocak 202616:56 Şam’da Rojava çıkmazı: Mazlum Abdi, Şara ile görüşmeyi yarıda kesti19 Ocak 202622:50 DEM Parti’den olağanüstü karar: Sınıra gidiyorlar19 Ocak 202622:37 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: Karla mücadele devam ediyor19 Ocak 202609:39 Diyarbakır’ı kar vurdu; Sur Belediyesi gün doğmadan sahaya indi19 Ocak 202609:00