Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır OSB Başkanı Odabaşı: Erbil’den pozitif döndük

HABER/ABORİ Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de 26-29 Haziran tarihleri arasında yapılan “Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı”na katılan Diyarbakır firmaları, hedefine ulaştı. Hükümetin kurulma aşamasında olduğu Kürt Bölgesi’ndeki fuar, bölgenin imarı için hazırlık yapan Diyarbakır firmalarına görüşme ve bağlantı kurma fırsatı yarattı. Diyarbakır’dan yaklaşık 25 firmanın katıldığı fuarı değerlendiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı […]

Diyarbakır OSB Başkanı Odabaşı: Erbil’den pozitif döndük
Diyarbakır OSB Başkanı Odabaşı: Erbil’den pozitif döndük
Abori Editör
  • 3 Temmuz 2019 00:32

HABER/ABORİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de 26-29 Haziran tarihleri arasında yapılan “Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı”na katılan Diyarbakır firmaları, hedefine ulaştı. Hükümetin kurulma aşamasında olduğu Kürt Bölgesi’ndeki fuar, bölgenin imarı için hazırlık yapan Diyarbakır firmalarına görüşme ve bağlantı kurma fırsatı yarattı. Diyarbakır’dan yaklaşık 25 firmanın katıldığı fuarı değerlendiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, “OSB firmaları için doğru zamanda doğru işler yapmak istiyoruz. Bu fuar firmalarımız için büyük bir fırsatı yarattı” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde başkanlığa seçilen Neçirvan Barzani’nin hükümeti kurması için Mesrur Barzani’ye vermesinin artından düzenlenen fuara katılan firmalar, bölgenin imarına hazır olduğu mesajını verdi. Diyarbakır’dan 25, Türkiye genelinden ise toplam 59 firmanın katıldığı fuarın Diyarbakır firmaları için olumlu geçtiğini belirten Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi kentlerinin mimarı için Diyarbakır firmalarının hazır olduğunu söyledi. Ekonomik anlamda pozitif gelişmelerin sinyallerini aldıklarını belirten Odabaşı, “Hükümetin kurulacak olması, ekonomik anlamda olumlu havayı da beraberinde getirdi. Erbil’deki 3 günlük fuara katılan Iraklı ve Kürt yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde olumlu gelişmelerin olacağı mesajını aldık. Diyarbakır OSB’de faaliyet gösteren firmalarımız fuar boyunca hem ürünlerini tanıttı hem de fuara katılan Iraklı ve Kürt iş insanlarıyla görüşerek bağlantılar kurdu. Firmalarımız Irak ve Kürt Bölgesi’nin imarı için hazır oldukları konusunda güven verdi. Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu sayın Hakan Karaçay ve hem Irak hem de Kürt yetkililerle birlikte Türk firmalarına ait standları tek tek dolaştık. Firmalarımızın verdiği güven ile önümüzde günlerde Kürt Bölgesi’nde hükümetin kurulmasıyla birlikte başlayan çeşitli iş görüşmelerinin artık anlaşma safhasına geleceğini ve imzalanacağını umuyor ve bekliyoruz” dedi.