Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, iş insanı Rahmi Koç’un kamuoyuna yansıyan ifadelerine tepki göstererek, “Kürt kadınlarını hedef alan bu sözler milyonlarca insanın kimliğini ve onurunu rencide etmiştir. Toplumun beklentisi açık ve samimi bir özürdür” dedi.
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, iş insanı Rahmi Koç’un kamuoyuna yansıyan ve Kürt kadınlarına yönelik olduğu belirtilen ifadelerine sert tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Fidan, etnik kimlik, inanç veya cinsiyet üzerinden yapılan ayrımcı söylemlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Fidan, bir halkın kimliğini ya da kadınları kalıp yargılarla değerlendiren ifadelerin toplumsal barışı zedelediğini belirterek, “Kürt kadınlarını hedef alan bu ifadeler yalnızca kadınları değil, milyonlarca insanın kimliğini ve onurunu da incitmiştir. Mizah adı altında dile getirilmiş olması, sözlerin yarattığı ayrımcı ve aşağılayıcı etkiyi ortadan kaldırmaz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en önemli zenginliklerinden birinin farklı kimliklerin ve kültürlerin bir arada yaşama iradesi olduğunu kaydeden Fidan, toplumsal barışın ayrıştırıcı söylemlerle değil, karşılıklı saygı ve eşitlik anlayışıyla güçlenebileceğini söyledi.
RAHMİ KOÇ ÖZRÜ DİLESİN
Açıklamasında kamuoyunda oluşan tepkilere de dikkat çeken Fidan, “Toplumda önyargıları besleyen, ayrımcılığı sıradanlaştıran ve birlik duygusuna zarar veren bu yaklaşımı açıkça kınıyoruz. Kamuoyunda oluşan haklı tepkilerin karşılık bulması adına Rahmi Koç’un kullandığı ifadeler nedeniyle açık, net ve samimi bir özür açıklaması yapması toplumsal sorumluluğun gereğidir” dedi.
Fidan, açıklamasının sonunda ayrımcılık ve nefret söylemlerine karşı mücadele vurgusu yaparak, “İnsan onurunu, kadınların saygınlığını ve halkların eşitliğini hedef alan hiçbir söylem karşılıksız kalmamalıdır. Ayrımcılığın, ırkçılığın ve cinsiyetçiliğin her türlüsüne karşı durmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
