Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Irak karıştı; Meclis basıldı, Maliki silahla sokağa çıktı

Irak’ta hükümetin kurulması ve cumhurbaşkanının seçilmesi geciktikçe siyasi kriz de büyüyor ve taraflar arasındaki gerilim ve çekişme derinleşiyor. Eski başbakanlardan Nuri el-Maliki, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr destekçilerinin Bağdat Yeşil Bölge’den çekilmesi sonrası bugün silahla poz verdi. Kendisine yakın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, Maliki, silahlı korumaları eşliğinde Yeşil Bölge’de elinde otomatik silahla görüldü. Yeşil […]

Irak karıştı; Meclis basıldı, Maliki silahla sokağa çıktı
  • 28 Temmuz 2022 04:44

Irak’ta hükümetin kurulması ve cumhurbaşkanının seçilmesi geciktikçe siyasi kriz de büyüyor ve taraflar arasındaki gerilim ve çekişme derinleşiyor.

Eski başbakanlardan Nuri el-Maliki, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr destekçilerinin Bağdat Yeşil Bölge’den çekilmesi sonrası bugün silahla poz verdi. Kendisine yakın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, Maliki, silahlı korumaları eşliğinde Yeşil Bölge’de elinde otomatik silahla görüldü.

Yeşil Bölge baskınında Maliki’ye karşı “yolsuzların lideri” sloganları atmış ve evini basmak istemişti. Daha önce sızdırılan Nuri Maliki’ye ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, Maliki Sadr’ı ölümle tehdit etmişti. Sadr yandaşları da protestolarda Sadr’a seslenerek, “Seni tehdit eden (Maliki) nerede?” diye bağırdı.

Sadr destekçileri, Maliki’nin içinde bulunduğu İran destekli Koordinasyon Çerçevesi’nin başbakan adayı Muhammed Şiya es-Sudani’yi protesto ederek Yeşil Bölge’yi ve Meclis binasını bastı.

Sadr’ın rakibi olan Şii grubun başbakan adayı Sudani, Maliki hükümetinde bakanlık yapmış ve Maliki’ye yakın siyasetçilerden bir olarak biliniyor.