Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Batman’da bir ilk! Belediye desteğiyle ücretsiz kanser tarama hizmeti…

HABER/ABORİ Batman Belediyesi, Mobil Kanser Tarama Aracı ile kanserin erken teşhisi için Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalayarak araç desteği sağladı. Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Uğur Karabat, hazırlanan protokolü imzaladı. Proje kapsamında Batman il merkezi, ilçe ve köylerinde yaşayan 40-69 yaş grubundaki kadın nüfusa Dijital […]

Batman’da bir ilk! Belediye desteğiyle ücretsiz kanser tarama hizmeti…
  • 11 Haziran 2019 19:58

HABER/ABORİ

Batman Belediyesi, Mobil Kanser Tarama Aracı ile kanserin erken teşhisi için Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalayarak araç desteği sağladı.

Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Uğur Karabat, hazırlanan protokolü imzaladı. Proje kapsamında Batman il merkezi, ilçe ve köylerinde yaşayan 40-69 yaş grubundaki kadın nüfusa Dijital Mamografi Cihazı aracılığıyla meme kanseri taraması yapılarak erken teşhis ve tedavi imkânları sağlanacak.

Meme Kanserinin erken evrede tespit edilerek, hastalığa bağlı ölüm oranlarının azaltılması ve hastalığın tedavisindeki başarı oranını artırmak amacıyla Mobil Kanser Aracı Projesiyle Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalayan Batman Belediyesi, Mobil Kanser Aracı Projesi’ne araç desteğinde bulunarak projeye destek sundu.