Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yoksulun Robin Hood’u: İlhami Işık

2016 yılında başlattığı “Çocuklar Üşümesin” kampanyası ile binlerce öğrenciye yapılan giysi yardımına öncülük yapan yazar İlhami Işık, pandemi sürecinde elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeyemeyen binlerce yoksulun umudu oldu. Abori’ye konuşan İlhami Işık, pandemi süreci ile birlikte binlerce kişisinin işsiz kaldığına vurgu yaparak, devlet desteğinin yetersizliğine dikkat çekti. Bu süreçte elektrik, doğalgaz ve su gibi […]

Yoksulun Robin Hood’u: İlhami Işık
  • 9 Ocak 2021 20:29
  • 10 Ocak 2021 00:11

2016 yılında başlattığı “Çocuklar Üşümesin” kampanyası ile binlerce öğrenciye yapılan giysi yardımına öncülük yapan yazar İlhami Işık, pandemi sürecinde elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeyemeyen binlerce yoksulun umudu oldu.

Abori’ye konuşan İlhami Işık, pandemi süreci ile birlikte binlerce kişisinin işsiz kaldığına vurgu yaparak, devlet desteğinin yetersizliğine dikkat çekti. Bu süreçte elektrik, doğalgaz ve su gibi temel faturalarını ödeyemeyenlere yardımcı olmak amacıyla twitterdaki sosyal hesabından paylaşımlar yaptığını anlatan Işık, “Bir vicdan hareketi gelişti. Nihayetinde bu süreçte işçi de işveren de olumsuz etkilendi. İşsiz kalanların sayısı arttı, yoksulluk fazlalaştı. Bu süreçte devletin yaptığı bin TL’lik destek elbet yetersiz kaldı. Dünya ülkeleri kendi yoksuluna, işverenine destek olmak amacıyla daha faza destek verirken, Türkiye’de 10 ayda sadece bin TL’lik yardım yapıldı. Ay olarak hesaplarsak ortalama 30 TL’ye tekabul ediyor. Bu elbet yetersiz kaldı. Hal böyle olunda faturasını ödeyemenlere bir destek olmak istedim. Bana gönderilen yatırılmamış faturaların paylaşımını yapıyorum. Duyarlılık gösterenler faturaları yatırıyor. Paylaşım yapılan faturaların yüzde 99’u ödendi, ödeniyor. ” dedi.

 

buy office 365 pro