Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yeşil Ambalaj’dan anlamlı kampanya: Tedirgin olma aşı ol

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve kentten 18 ülkeye oluklu mukavva ihracatı yapan Yeşil Ambalaj Fabrikası, Covid-19 bulaşıcı hastalıklardan korunmak için tüm fabrika çalışanlarının aşılanması için çalışmalar başlattı. Yaklaşık 250 çalışanı bulunan fabrikada aşı yapmaktan endişelenen personellere yönelik Dr. Muhammet Asena ve Dr. Hakan Akelma tarafından bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirme öncesi açıklama yapan Yeşil […]

Yeşil Ambalaj’dan anlamlı kampanya: Tedirgin olma aşı ol
  • 4 Temmuz 2021 17:08
  • 27 Nisan 2022 10:59

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve kentten 18 ülkeye oluklu mukavva ihracatı yapan Yeşil Ambalaj Fabrikası, Covid-19 bulaşıcı hastalıklardan korunmak için tüm fabrika çalışanlarının aşılanması için çalışmalar başlattı. Yaklaşık 250 çalışanı bulunan fabrikada aşı yapmaktan endişelenen personellere yönelik Dr. Muhammet Asena ve Dr. Hakan Akelma tarafından bilgilendirme yapıldı.


Yapılan bilgilendirme öncesi açıklama yapan Yeşil Ambalaj Genel Müdürü Hasan Yeşil, koronavirüs salgınından dolayı annesi ile birlikte bir çok yakınını kaybettiğini belirterek, “Aşı olmamak büyük bir vebaldir. Yakınlarımız ve sevdiklerimizi kaybetmek istemiyorsak zamanında aşımızı yapmalıyız” dedi.

TEDİRGİN OLMA AŞI OL

Genel Müdür Hasan Yeşil, işletmede çalışan personellerin Covid-19 aşısı olmak istemediğini ve bu konuda endişelerinin olduğunu ifade ederek, “Bu personellerimizi aşıya teşvik etmek ve aşı olmamanın yaratacağı problemleri anlatmak, bu konuda duymuş oldukları endişeleri bire bir hekimlerimiz ile paylaşmaları için ‘Tedirgin Olma Aşı Ol’ çalışması düzenledik. Organize Sanayi Bölgemizde tüm işletmelerimizin personellerini aşı yaptırmaları için mutlaka ikna etmesi gerektiğine inanıyorum. Aşı olarak kendimizi ve sevdiklerimizi korumalıyız” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Dr. Muhammet Asena, aşı sonrasında hem yatan hasta hem de ölüm oranlarında ciddi düşüş yaşandığını, aşının normal sayılacak yan etkileri olsa da olumlu yönlerinin çok daha fazla olduğunu bu sebeple herkesin aşı olması gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Hakan Akelma da; ağır covid dönemini birebir yaşadığını ve genç yaşlı fark etmeksizin bu virüsten dolayı herkesin tehdit altında olduğunu belirterek, aşı yapılması gerektiğini dile getirdi. Personellerden gelen birçok soruyu yanıtlayan Akelma, aynı aileden aşı yapan ve yapmayan vakalar arasında aşı yaptırmış olanların hastalığı çok daha rahat atlattığını dile getirdi. Güneydoğu’da aşı oranlarının düşük olmasının nedenlerin başında, kısırlık yapma iddiasının tamamıyla asılsız olduğunu belirten Doç. Dr. Hakan Akelma, aşıdan başka hiç bir çarenin olmadığını ve aşı teknolojisi hakkında yeterli bilgi sahibi olmamaktan kaynaklandığını söyledi.