Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

VOSİAD Başkanı Bozkurt, gizemli kilisenin fotoğrafını ilk kez paylaştı

Van Organize Sanayi ve İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van’ın Gevaş İlçesi’ne bağlı Altınsaç (Kezex) Köyü’nde kaderine terk edilmiş harabe haldeki tarihi bir kiliseye ait görüntüleri ilk kez kamuoyu ile paylaştı. İş adamı Şemsettin Bozkurt, hafta sonu kiliseyi ziyaret ettikten sonra harabe haldeki yapıya ait görüntüleri Twitter hesabından paylaştı ve Kültür Bakanı Mehmet […]

VOSİAD Başkanı Bozkurt, gizemli kilisenin fotoğrafını ilk kez paylaştı
  • 7 Eylül 2020 22:55

Van Organize Sanayi ve İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van’ın Gevaş İlçesi’ne bağlı Altınsaç (Kezex) Köyü’nde kaderine terk edilmiş harabe haldeki tarihi bir kiliseye ait görüntüleri ilk kez kamuoyu ile paylaştı.

VOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt.

İş adamı Şemsettin Bozkurt, hafta sonu kiliseyi ziyaret ettikten sonra harabe haldeki yapıya ait görüntüleri Twitter hesabından paylaştı ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a çağrı yaptı. Çok hakim bir tepeye kurulan tarihi yapının 925 yılında inşa edildiğini belirten Bozkurt, “Kilise, neredeyse Akdamar kilisesi büyüklüğünde. Fakat yolu stabilize ve kilise bakımsızlıktan harabeye dönmüş. Tüm mimari detaylar Akdamar Kilisesiyle aynı. Buranın turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Doğa güzelliği de muazzam. Gevaş’ın Altınsaç/Kezex köyünde çok hakim bir tepeye kurulan bu kilise, 35 km uzağındaki Akdamar Kilisesi’ni ve Çarpanak Adası’nı rahatlıkla görüyor. Tarihçesi tam olarak bilinmese de, muhtemelen 925 yalında Van Gölü havzasında inşa edilen kiliselerle aynı dönemde inşa edilmiş. @TCKulturTurizm @MehmetNuriErsoy” ifadelerini kullandı.

 

 

 

office 2019 home business lisans satın al