Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

VİDEO | Sakarya’da mevsimlik işçilere saldırı infial yarattı

Sakarya’da dün Mardin’in Mazıdağı İlçesi nüfusuna kayıtlı 16 kişilik aileye yönelik bahçe sahiplerinin gerçekleştirdiği saldırı büyük infial yarattı. Mezopotamya Ajansı’nın görüntülü olarak servis ettiği haberde, üç kişi aralarında kadın ve çocukların da olduğu bir gruba tekme ve yumruklarla saldırıyor. Fındık işçilerine yönelik saldırı, twitterda gündemin birinci sırasında yer aldı. “#sakaryadaişçileresaldırı” hastagı ile yapılan paylaşımlar kısa […]

VİDEO |  Sakarya’da mevsimlik işçilere saldırı infial yarattı
  • 5 Eylül 2020 00:59
  • 5 Eylül 2020 01:05
Sakarya’da dün Mardin’in Mazıdağı İlçesi nüfusuna kayıtlı 16 kişilik aileye yönelik bahçe sahiplerinin gerçekleştirdiği saldırı büyük infial yarattı. Mezopotamya Ajansı’nın görüntülü olarak servis ettiği haberde, üç kişi aralarında kadın ve çocukların da olduğu bir gruba tekme ve yumruklarla saldırıyor.
Fındık işçilerine yönelik saldırı, twitterda gündemin birinci sırasında yer aldı. “#sakaryadaişçileresaldırı” hastagı ile yapılan paylaşımlar kısa süre içinde birinci sıraya yükseldi. Vatandaşlar, “Doğuda ‘sosyal deney’ yapacağınıza Batıda ‘insanlık deneyi’ yapın!”, “2 tane sosyal deney yapıldı. Diyarbakır’da insanlık dersi verildi. Sakarya’da hayvanlık dersinden geçilmedi” ifadelerini yazdı.
VALİLİK’TEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA
Olayın kısa sürede büyük yaratması üzerine Sakarya Valiliği, yazılı bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, olayın 22 Ağustos 2020 tarihine ait olduğu ve  resmi müracaatın bulunmadığı ifade edilerek, şöyle denildi:
“Bugün bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde ilimizde mevsimlik tarım işçilerinin darp edildiği yönünde iddialara yer verilmiştir.Konu ile ilgili yapılan araştırmada; 22.08.2020 tarihinde İlimiz Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında yaşanan tartışmanın sonucunda arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak soruşturmanın devam ettiği anlaşılmıştır. Bu konunun bugün değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tespit edilememiştir.
MAĞDURLAR VALİLİĞİN AÇIKLAMASINI YALANLADI: OLAY BUGÜN YAŞANDI; BİZE KÖPEK SÜRÜSÜ DİYEREK SALDIRDILAR
Ancak Valiliğin açıklamasının aksine işçiler olayın bugün yaşandığını aktardı. Mezopotamya Ajansı’nın ulaştığı işçilerden Barış Demir, olaydan önce işverenle aralarında bir sorun olmadığını ifade ederek, “Biz sabah çalışmak için bahçeye gittik. İşveren gelip, ‘köpek sürüsü’ diye laf söyledi. Biz bahçeden çıkınca bu kez ‘burayı memleketiniz mi sandınız, burası bizim’ dediler. Ardından 8 kişi 3 kişiye sopalarla saldırdı” dedi.
HDP AİLELERE ULAŞTI, BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK
Sosyal hesabından ailelere ulaştığını açıklayan HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, “Görüştüğüm işçiler valiliğin açıklamasının yalan olduğunu, kendilerinin jandarmayı aradıklarını, ve onların da kendilerinden konum istediklerini söyledi. Köylülerin kendilerine  saldırmak için toplandıklarını görünce jandarmayı beklemeden köyü terk ettiklerini aktardılar. Olay sırasında olay yerinde bulunanların çoğunun da kadın olduğunu aktardılar” dedi. Olayın öncesinde de işverenin işçilere ‘it sürüleri halen ne bekliyorsunuz’ hakaretinde bulunduğunun kendisine aktarıldığını belirten Dündar, işçilerin halen yolda olmaları nedeniyle endişeli olduklarını da paylaştı.
İşte saldırı anına ait görüntüler;