Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

VİDEO | Diyarbakır’da “Evde Kal”anlardan moral şarkısı: Murat gilin damından atlayamadım

VEYSİ POLAT/ABORİ Diyarbakır’da koronavirüs salgınına karşı “Evde Kal” çağrısına uyan bir sitedeki yurttaşlar, balkon ve pencerelere çıkıp hep bir ağızdan şarkılar söyleyip, birbirlerine moral verdi. Kent genelinde bazı ilçe ve mahallelere giriş ve çıkış yasağı gibi sert tedbirler getirilirken, vatandaşlara da sık sık “Evde Kal” çağrıları yapılıyor. Bugün merkez Sur, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ile Ergani […]

VİDEO |  Diyarbakır’da “Evde Kal”anlardan moral şarkısı: Murat gilin damından atlayamadım
  • 10 Nisan 2020 00:29
  • 10 Nisan 2020 00:37

VEYSİ POLAT/ABORİ

Diyarbakır’da koronavirüs salgınına karşı “Evde Kal” çağrısına uyan bir sitedeki yurttaşlar, balkon ve pencerelere çıkıp hep bir ağızdan şarkılar söyleyip, birbirlerine moral verdi.

Kent genelinde bazı ilçe ve mahallelere giriş ve çıkış yasağı gibi sert tedbirler getirilirken, vatandaşlara da sık sık “Evde Kal” çağrıları yapılıyor. Bugün merkez Sur, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ile Ergani ve Bismil ilçe merkezlerinde yaya kontrol noktaları oluşturulurken, zabıta ve polis ekipleri de maske dağıtıp, ateş ölçümü yaptı.

“Evde Kal” çağrılarına riayet edip günlerdir evlerinden çıkmayan Kayapınar’daki bir sitede oturan vatandaşlar ise bu akşam saatlerinde hep bir ağızdan şarkılar söyledi. Düdükler ve alkışlar eşliğinde kentin yöresel şarkılarından biri olan “Murat gilin damından atlayamadım” şarkısını söyleyen vatandaşlar, balkon ve pencereden birbirlerine moral verdi. O anlar, amatör bir kameralara tarafından görüntülendi.