Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ve Messi, Pele’yi solladı

Arjantinli süper yıldız Lionel Messi, Brezilyalı futbol efsanesi Pele’nin 643. gollük rekorunu kırdı. Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Arjantin ile Bolivya karşı karşıya geldi. Monumental Stadı’nda oynanan maçı Messi’nin hat-trick’i ile kazanan Arjantin üç puanı aldı. Sahada 90 dakika kalan Lionel Messi, 14, 64 ve 88. dakikalarda attığı gollerle galibiyeti getiren isim oldu. Messi, Arjantin […]

Ve Messi, Pele’yi solladı
  • 10 Eylül 2021 12:53

Arjantinli süper yıldız Lionel Messi, Brezilyalı futbol efsanesi Pele’nin 643. gollük rekorunu kırdı.

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Arjantin ile Bolivya karşı karşıya geldi. Monumental Stadı’nda oynanan maçı Messi’nin hat-trick’i ile kazanan Arjantin üç puanı aldı. Sahada 90 dakika kalan Lionel Messi, 14, 64 ve 88. dakikalarda attığı gollerle galibiyeti getiren isim oldu. Messi, Arjantin formasıyla 7. kez hat-trick yaparken toplamda ise 79 gole ulaştı ve kariyerinde 644’ncü golünü kaydederek, Pele’yi geçti ve Güney Amerika kıtasının en çok milli maç golüne ulaşan ismi oldu.

Messi, “Futbol oynamaya başladığımda bir rekor kıracağımı hiç düşünmemiştim. Üstelik Pele’nin rekorunu yakaladım. Yıllarca yanımda olan takım arkadaşlarıma, aileme ve beni destekleyen herkese teşekkürler” dedi.