Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vanspor sahipsiz kaldı!

Doğu Anadolu Bölgesi’nin TFF 2. Lig’deki temsilcisi olan Vanspor, 31 Haziran 2021 tarihinde Kulüp Başkanı Sevet Yenitürk’ün yeniden aday olmayacağını ve yönetim olarak “haksız eleştiriler” nedeniyle istifa ettiklerini duyurmasından sonra iki kez yapılan olağanüstü genel kurulda çoğunluk sağlanamadı. En son olağanüstü genel kurul, dün Van TSO Salonu’nda yapıldı, ancak yine çoğunluk sağlanamadı. Haftaya son kez […]

Vanspor sahipsiz kaldı!
  • 26 Temmuz 2021 16:56

Doğu Anadolu Bölgesi’nin TFF 2. Lig’deki temsilcisi olan Vanspor, 31 Haziran 2021 tarihinde Kulüp Başkanı Sevet Yenitürk’ün yeniden aday olmayacağını ve yönetim olarak “haksız eleştiriler” nedeniyle istifa ettiklerini duyurmasından sonra iki kez yapılan olağanüstü genel kurulda çoğunluk sağlanamadı.

En son olağanüstü genel kurul, dün Van TSO Salonu’nda yapıldı, ancak yine çoğunluk sağlanamadı. Haftaya son kez toplanılacak kongrede çoğunluk sağlanamadığı takdirde, Vanspor Futbol Kulübü Derneği feshedilecek.

2021-2022 futbol sezonunda da 2. Lig’de mücadele edecek olan Vanspor’da, henüz yeni yönetimin belli olmaması taraftarları ve Van halkı endişelendiriyor. Grupta bulunan birçok takım transfer çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürürken, Vanspor’da ise henüz yönetim belli olmadı. İstifa eden Başkan Servet Yenitürk’ün aday olmaması ve yeni başkan adayının çıkmamasıyla Vanspor, resmen sahipsiz kaldı.

VANSPOR’UN TARİHÇESİ

1982’de kurulan Van Belediyespor, 2003 yılında Vanspor’un küme düşüşünden beri profesyonel liglerden takımı olmayan Van ilinin hasretini dindirmek için 2004 yılında 3. Lig yükselme gruplarına kırmızı-mavi renklerle katıldı. Ancak başaramadı, iki başarısız denemeden sonra nihayet 2006 yılında 3. lige terfi etti. 3. Lig 1. Grupta adını ve renklerini değiştiren Van Belediyespor, Belediye Vanspor adıyla kırmızı-siyah renklere dönüşerek, mücadele etmiş ve 2007-2008 sezonunda grubunda şampiyon olarak 2. Lig’e çıktı. 2010-2011 sezonu sonunda tekrar 3. Lig’e düştü.

2011-2012 sezonu itibarıyla, Van Depremi nedeniyle iç saha maçlarını İstanbul’da oynadı.

9 Mart 2014 tarihinde yapılan genel kurul sonucunda Belediye Vanspor olan kulübün ismi Van Büyükşehir Belediyespor olarak değiştirildi.

2018-19 3. Lig 2. grupta yer alan Van Büyükşehir Belediyespor Feyyaz Uçar ile başladığı sezonda 17. haftanın ardından Hasan Erkin Şimşir yönetiminde ligde mücadele etti. 34 maçta 16 galibiyet, 12 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 60 puan toplayarak grubunu 3. tamamladı ve play-off oynamaya hak kazandı. Play-off yarı finalinde Karşıyaka’yı 0-0 ve 2-1’lik maçlar sonucunda eledi. Eryaman Stadyumu’nda oynanan final maçında Esenler Eroksporla karşılaşan Van Büyükşehir Belediyespor, Batuhan Er’in 13. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti Efe Can Çölbekler’in 76. dakikadaki golüyle rakip takım eşitliği yakaladı. Maçın 88. dakikasında Batuhan Er’in penaltı golü ile 2-1’lik üstünlüğü yakalayan Van Büyükşehir Belediyespor 8 sezonun ardından 2. Lig’e yükseldi.

2019-20 sezonu öncesinde olağanüstü kurul kararı ile Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinden çıkarak Vanspor Futbol Kulübü adını aldı ve logosunu da buna uygun olarak değiştirdi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi bir duyuru yayınlayarak kulüpten desteğini çektiğini açıkladı.