Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türkiye’de üç mahkum intihar etti

HABER/ABORİ HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’ten geçerek yasalaşan infaz düzenlemesi sonrasında üç ayrı cezaevinde kalan 3 adli tutuklunun intihar ettiği bilgisini paylaştı. Mezopotamya Haber Ajansı’na konuşan Gergerlioğlu, Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan bir tutuklunun eşi ile yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde yaşanan bir intihar vakasını öğrendiğini ve ailenin kendisine ulaşıp bilgi verdiğini aktardı. Gergerlioğlu, […]

Türkiye’de üç mahkum intihar etti
  • 27 Nisan 2020 17:43

HABER/ABORİ

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’ten geçerek yasalaşan infaz düzenlemesi sonrasında üç ayrı cezaevinde kalan 3 adli tutuklunun intihar ettiği bilgisini paylaştı.

Mezopotamya Haber Ajansı’na konuşan Gergerlioğlu, Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan bir tutuklunun eşi ile yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde yaşanan bir intihar vakasını öğrendiğini ve ailenin kendisine ulaşıp bilgi verdiğini aktardı. Gergerlioğlu, “Gelen bilgi ile o gece hemen cezaevini aradım. Telefona baş memur çıktı. Baş memur, olayın iki gün önce sabah saatlerinde yaşandığını söyledi. Ayrıca olay anında olayı gören kameraların da olduğunun bilgisini paylaştı. İntihar eden tutuklu ise 1973 doğumlu yani 47 yaşında olan adli tutuklu Halit Refik Kertmen olduğunu öğrendik” dedi.

İkin gün önce de Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bir adli tutuklunun intihar ettiği yönünde haber aldıklarını ve intiharı doğruladıklarını belirten Gergerlioğlu, intihar eden kişinin 36 yaşındaki adli tutuklu Hakan Karakaş olduğunu aktardı.

HDP’li vekil, bir başka intihar vakasının ise Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşandığını kaydetti. Gergerlioğlu, intihar eden bu kişinin Ersen Yıldız adlı adli bir tutuklu olduğunu ifade etti.

Gergerlioğlu’nun verdiği bu bilgiler üzerine telefonla MA’nın ulaştığı Ersen Yıldız’ın ağabeyi Sami Yıldız, infaz düzenlemesinden yararlanamayan kardeşinin geçen Cuma günü intihar ettiğini doğruladı.