Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Trump’tan şok sözler: Çok ölüm olacak… Kötü bir noktaya gidiyoruz… Bu bir savaş

HABER/ABORİ ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki koronavirüs vakalarının en yoğun olduğu New York kentine bin askeri personel konuşlandırılması talimatı verdiğini ilan ederek, “Çok kötü sayılara ulaşılacak bir noktaya doğru gidiyoruz ve bu iyi görünen bir durum olmayacak. Bu türden sayıları şimdiye dek hiç görmediğimizi düşünüyorum, belki de Birinci ya da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana […]

Trump’tan şok sözler: Çok ölüm olacak… Kötü bir noktaya gidiyoruz… Bu bir savaş
Trump’tan şok sözler: Çok ölüm olacak… Kötü bir noktaya gidiyoruz… Bu bir savaş
Abori Editör
  • 5 Nisan 2020 01:52
  • 5 Nisan 2020 01:53

HABER/ABORİ

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki koronavirüs vakalarının en yoğun olduğu New York kentine bin askeri personel konuşlandırılması talimatı verdiğini ilan ederek, “Çok kötü sayılara ulaşılacak bir noktaya doğru gidiyoruz ve bu iyi görünen bir durum olmayacak. Bu türden sayıları şimdiye dek hiç görmediğimizi düşünüyorum, belki de Birinci ya da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana hiç görmedik. Bu bir savaş. Muhtemelen bu hafta en zorlu hafta olacak. Maalesef çok sayıda ölüm olacak. Yaptıklarımız olmasaydı daha çok ölüm olacaktı, ancak yine de ölüm olacak” dedi.

ABD’de 305 bin 341 vakadan 8 bin 283’ü hayatını kaybederken, ABD Başkanı Trump’tan “gidişat kötü” açıklaması geldi. İşte Trump’un gece yarısı açıklamasından satır başları:

“Bu çok bulaşıcı kimse böyle bir şey görmedi. Kimse bu kadar bulaşıcı olacağını düşünemezdi. Gezegendeki geriye kalan vaktimizi birbirimizden ayrı geçiremeyiz.

İnsanlar temiz hava almak, dışarı çıkmak istiyor. Onlara diyorum ki, bu sonsuza dek sürmeyecek. İyi bir gelişme kaydediyoruz, insanlar evlerinde kalıyor, bu çok da zor değil.

Anayasa denilen bir şeyimiz var, ki buna çok değer veriyorum. Sokağa çıkmama konusunda her eyaletin kendi kararını verme hakkı var. Valilerin işleri yürütmesini istiyorum.

Muhtemelen bu hafta en zorlu hafta olacak. Maalesef çok sayıda ölüm olacak. Yaptıklarımız olmasaydı daha çok ölüm olacaktı, ancak yine de ölüm olacak.

Çok kötü sayılara ulaşılacak bir noktaya doğru gidiyoruz ve bu iyi görünen bir durum olmayacak. Bu türden sayıları şimdiye dek hiç görmediğimizi düşünüyorum, belki de Birinci ya da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana hiç görmedik. Bu bir savaş.”