Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nda Nurten Öztürk dönemi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nda bayrak değişimi yaşandı. Zeynep Erkunt Armağan’dan boşalan Kurul başkanlığına Opet Petrolcülük AŞ Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk seçildi. Öztürk, yayınladığı ilk mesajda, “Ülke sevdalısı bir iş kadını olarak bu onurlu görevi kabul ederken düşündüğüm tek şey bu kadar değerli, saygın, birikimli bir iş gücüne duyduğum […]

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nda Nurten Öztürk dönemi
  • 29 Eylül 2020 14:34
  • 29 Eylül 2020 14:41

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nda bayrak değişimi yaşandı. Zeynep Erkunt Armağan’dan boşalan Kurul başkanlığına Opet Petrolcülük AŞ Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk seçildi. Öztürk, yayınladığı ilk mesajda, “Ülke sevdalısı bir iş kadını olarak bu onurlu görevi kabul ederken düşündüğüm tek şey bu kadar değerli, saygın, birikimli bir iş gücüne duyduğum inanç ve birlikte ülkemiz için yapabileceklerimizin yarattığı heyecandır” dedi.

 


NURTEN ÖZTÜRK KİMDİR?

Bolu’nun Mengen ilçesinde 1949 yılında doğan Nurten Öztürk, ilk ve ortaokulu Mengen’de tamamladı. Sırasıyla Sinop Kız Öğretmen Okulu, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji-Botanik Bölümü’nü bitirerek 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu’na Biyoloji öğretmeni olarak görevine başladı.

Aynı yıl okul arkadaşı Fikret Öztürk ile evlendi. Görev aldığı tüm okullarda laboratuvar çalışmalarına öncelik verdi. 1984 yılında öğretmenlikten ayrılarak aile şirketi olan ve 1980 yılında kurulan Öztürkler Petrol Ltd. şirketinde çalışmaya başladı.

Eşi Fikret Öztürk ile birlikte 1992 yılında İstanbul’a gelerek Türkiye’nin ilk yerli akaryakıt şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş.’yi kurdu. Kuruluşundan itibaren şirketin her bölümünde aktif olarak görev yapan Nurten Öztürk; OPET’in Temiz Tuvalet Kampanyası, Yeşil Yol Projesi, Örnek Köy Projesi, Tarihe Saygı Projesi ve Trafik Dedektifleri projelerinin fikir lideri ve yöneticisi.