Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sanayi Mektebi açılışı, HDP operasyonu ve Varank şoku!

Diyarbakır’da tarihi yüzyıllara dayanan, Birinci Dünya Savaşı’nda hastane, sonrasında ise Maarif Koleji olarak hizmet veren ve ilim-irfan yuvası olarak günümüze kadar gelen Fiskaya’daki tarihi yapı, geçen hafta Sanayi Mektebi olarak resmen açıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Sanayi Mektebi, kuşkusuz kente önemli hizmet verecek. Çünkü Diyarbakır’ın sanayileşmedeki eksik alt yapısının […]

Sanayi Mektebi açılışı, HDP operasyonu ve Varank şoku!
  • 28 Eylül 2020 19:10

Diyarbakır’da tarihi yüzyıllara dayanan, Birinci Dünya Savaşı’nda hastane, sonrasında ise Maarif Koleji olarak hizmet veren ve ilim-irfan yuvası olarak günümüze kadar gelen Fiskaya’daki tarihi yapı, geçen hafta Sanayi Mektebi olarak resmen açıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Sanayi Mektebi, kuşkusuz kente önemli hizmet verecek. Çünkü Diyarbakır’ın sanayileşmedeki eksik alt yapısının oluşmasında ve kalifiye eleman yetiştirilmesinde bu yapı önemli rol oynayacak.

Bu konuda DTSO’nun çıkarmış olduğu onlarca eğitim programı şimdiden hazır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Buraya kadar her şey normal de açılışın yaşandığı gün ülke genelinde yaşanan anormallikler ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın o gün yapmış olduğu ve çoğu katılımcıya soğuk duş etkisi yapan konuşmasına değinmeden geçmemek gerek.

Bilindiği gibi açılış günü HDP’ye yönelik “Kobanê operasyonu” ile uyandık.

Seçilmiş eski vekillerin, belediye başkanlarının, siyasetçilerin, arkadan ters kelepçeli resimlerinin basına servis edilen gözaltı görüntüleri kuşkusuz bu partiye gönül ve oy verenleri ciddi bir şekilde rahatsız etti.

Bu görüntüler kadar Sanayi Mektebi açılışında konuşan Bakan Mustafa Varank’ın “Günlerce şehirlerimizi yakıp yıkan, kamu binalarımızı talan eden, Yasin Börü başta olmak üzere birçok sivilimizin canına kasteden bu olayları, bu işin sorumlularını unutacağımızı sanıyorlarsa büyük yanılgı içindeler” sözü de çoğu STK temsilcisi olan katılımcıları rahatsız etti.

Bakan bu sözleri sarf ederken göz göze gelen, suratı düşen, morali bozulup sigara yakıp bir kenara çekilen, tarihi yapının kente kazandıracağı yığınla artı değere karşın güleç yüzler, yerini moral bozukluğuna bıraktı.

Yüzde 70’e varan HDP oyunu almış bir kentte bu sözleri sarf edenlere güleç yüz gösterenler de yok değildi.

Herkes ne ederse kendine eder diyelim…