Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Rudaw: Bombardımanda 9 sivil öldü

HABER/ABORİ Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) tarafından Rojava’da başlatılan operasyon sivil kayıplara yol açtı. Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah, TSK’ya ait savaş uçakları ve topçu birlikleri Rojava genelinde Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) ait mevzilerin yanı sıra yerleşim yerlerini bombaladığını söyledi. Kamışlo’ya bağlı Hey Beşiriye mahallesinde bir eve isabet eden obüs […]

Rudaw: Bombardımanda 9 sivil öldü
  • 9 Ekim 2019 23:55

HABER/ABORİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) tarafından Rojava’da başlatılan operasyon sivil kayıplara yol açtı.

Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah, TSK’ya ait savaş uçakları ve topçu birlikleri Rojava genelinde Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) ait mevzilerin yanı sıra yerleşim yerlerini bombaladığını söyledi. Kamışlo’ya bağlı Hey Beşiriye mahallesinde bir eve isabet eden obüs mermisi nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.

Rûdaw muhabiri Sere Kaniye’de 2, Kobani’de de 2 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Viviyan Fetah ayrıca Tirbespiye’nin Tel Hesanat köyünde Rojin Sabri (16) adlı bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini kaydetti. Bombardımanlar nedeniyle 8 sivilin de yaralandı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombardımanlar nedeniyle 13 kişinin yaralandığını aktardı.

Gözlemevi ayrıca DSG’nin 7 kaybı, 28 yaralısının olduğunu duyurdu.