Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Özel hastanede “bir şeyinin olmadığı” söylenmişti

VEYSİ POLAT/ABORİ Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Başkanı Resul Gündoğan, yeni tip koronovirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altına alındığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. DTB üye ve yöneticileri, Gündoğan ailesi ile birçok iş insanının katılımıyla bu sabah Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilen […]

Özel hastanede “bir şeyinin olmadığı” söylenmişti
Özel hastanede “bir şeyinin olmadığı” söylenmişti
Abori Editör
  • 14 Haziran 2020 12:02
  • 28 Nisan 2022 13:34

VEYSİ POLAT/ABORİ

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Başkanı Resul Gündoğan, yeni tip koronovirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altına alındığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

DTB üye ve yöneticileri, Gündoğan ailesi ile birçok iş insanının katılımıyla bu sabah Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilen Resul Gündoğan’ın geçen hafta özel bir hastaneye başvurduğu ortaya çıktı. Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Gündoğan ile birlikte iki yönetici ve bir asistanın Covid-19’a yakalanması üzerine yaptığı açıklamada, ilginç bir detaya da yer verdi.

Engin Yeşil’in açıklaması şöyle:

“Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşımız toplantıya gelmeden önce kendini rahatsız hissediyor ve bunun üzerine özel bir hastaneye gidiyor. Özel hastanede kendisinin bir şeyinin olmadığı söyleniyor. Bunun üzerine arkadaşımız da borsamızda Çarşamba (geçen hafta) günü mesafeli bir şekilde gerçekleştirilen yönetim toplantısına katılım sağlıyor. Hafta sonu da arkadaşımız durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılıyor. Hafta sonu kendisini telefonla aradığımda test sonucunun Pozitif çıktığını söyledi. Bunun üzerine başta kendim olmak üzere toplantıya katılan yönetim kurulu üyelerimiz ve tüm çalışanlarımıza gerekli tahlilleri yaptırdık. Yapılan tahliller sonucunda bu arkadaşımızın dışında idari katta görevli 1 Personel ve 2 Yönetim Kurulu Üyemizin de test sonuçlarının pozitif olduğunu tespit ettik. Ben ve diğer tüm personelimizin sonuçları da negatif çıktı.

Yaşanan bu durum karşısında tüm borsa hizmet binamızda dezenfekte çalışmaları sıklaştırılmış, birim işleri aksamayacak şekilde, çalışan personel sayısı minimum asgari seviyeye indirilmiştir. Üye ve Vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerin aksamaması için de hizmet binamızda idari kat dışında kalan katlarda dönüşümlü olarak 3 arkadaşımızı gelen vatandaşlarımıza yönelik Koronavürüs tedbirleri alınarak tescil işlemlerini sürdürmekteyiz.

Ben özellikle Vatandaşlarımıza bir çağrıda da bulunmak istiyorum. Çok kısa süren bir toplantıda dört vakanın yaşanmasının bu hastalığın ne kadar bulaşıcı olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini de belirtmek istiyorum.”