Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

OSGİAD Başkanı Adanır: Artık ekonomiye odaklanma vakti

Haber Abori Ortadoğu Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği (OSGİAD) Başkanı Şükrü Adanır, yerel seçimlerde ortaya çıkan iradeye herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirterek, “Normalleşme sürecine başlamalıyız” dedi. Seçim sürecindeki ayrıştırıcı dilin ekonomiye yansımasının da olumlu olmadığını, seçim sürecinde yaşanan politik zeminden biran önce ülkenin çıkarılmasını ve iş dünyasına güven verici adımların atılması gerektiğini belirten Adanır, […]

OSGİAD Başkanı Adanır: Artık ekonomiye odaklanma vakti
  • 19 Nisan 2019 01:19

Haber Abori

Ortadoğu Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği (OSGİAD) Başkanı Şükrü Adanır, yerel seçimlerde ortaya çıkan iradeye herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirterek, “Normalleşme sürecine başlamalıyız” dedi.

Seçim sürecindeki ayrıştırıcı dilin ekonomiye yansımasının da olumlu olmadığını, seçim sürecinde yaşanan politik zeminden biran önce ülkenin çıkarılmasını ve iş dünyasına güven verici adımların atılması gerektiğini belirten Adanır, “Geride bıraktığımız yerel seçimler sonrası oluşan politik zeminin yumuşaması için tüm tarafların seçim sonuçlarını empati kurarak değerlendirmeleri ve toplumu politikleşmeden kaynaklı zararlardan kurtarmak adına söylemlerini yumuşatmalıdırlar. Tüm taraflar Seçim sonuçlarını değerlendirirken toplumun içinde bulunduğu tüm olumsuzlukları göz önüne alarak değerlendirmeli ve seçim sonrası normalleşmeyi etkileyecek söylemlerden kaçınmalıdır. Sergileyeceğimiz tutumun piyasaların rahatlamasında oldukça etkili olacaktır. Ayrıca seçim sonuçları, tüm siyasi partilerin kendilerini sorgulamaları konusunda net bir mesaj vermiştir. Bu mesajın doğru okunması durumunda, taraflara zafer sarhoşluğu veya hayal kırıklığından çok yeni bir hikayenin yazılması gerektiğinin tebligatıdır” dedi.