Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Önder’den tahliye sonrası ilk açıklama: Ne dediysek barış için dedik

HABER/ABORİ İstanbul’da 6 yıl önce yaptığı bir konuşma nedeniyle 10 ay önce tutuklanan HDP Ankara eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Anayasa Mahkemesi’nin “ifade özgürlüğünün ihlal edildiği”ne ilişkin kararı üzerine tahliye edildi. Önder, bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının ardından Kandıra’daki cezaevinden tahliye edildi. ​2013 yılındaki Nevruz konuşmasında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla 3 yıl […]

Önder’den tahliye sonrası ilk açıklama: Ne dediysek barış için dedik
  • 4 Ekim 2019 23:49

HABER/ABORİ

İstanbul’da 6 yıl önce yaptığı bir konuşma nedeniyle 10 ay önce tutuklanan HDP Ankara eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Anayasa Mahkemesi’nin “ifade özgürlüğünün ihlal edildiği”ne ilişkin kararı üzerine tahliye edildi.

Önder, bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının ardından Kandıra’daki cezaevinden tahliye edildi.

​2013 yılındaki Nevruz konuşmasında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla 3 yıl 6 ay hapis cezası verilen Önder hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘ifade özgürlüğünün ihlal edildiği’ne hükmetti. Kararın ardından Kandıra Cezaevi’nde bulunan Önder’in dün serbest bırakılması bekleniyordu, ancak karar İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşmasına rağmen mahkeme heyeti adliyeden ayrıldığı için Önder tahliye olamadı.
Bugün mahkemenin savcılıktan mütalaa istemesinin ardından Önder hakkında tahliye kararı çıktı.

​Önder’i Kandıra Cezaevi’nin kapısında kızı Ceren Önder karşıladı.

“NE DEDİYSEK BARIŞ İÇİN DEDİK…”

Cezaevi çıkışı kısa bir açıklama yapan Önder, “Ne dediysek barış için dedik. Barış için ve demokrasi için de söylemeye devam edeceğiz. Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım, ama bir yanımız içeride. Ne zaman ülke topyekün demokrasi ve barış yönünde nitelikli bir adım atarsa o zaman seviniriz. Anayasa Mahkemesi’nin kararını oybirliği ile almasını çok değerli buluyorum” diye konuştu.