Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öcalan ikinci kez devrede, bundan sonra ne olacak?

Haber Abori HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı ve sonrasında tüm cezaevlerindeki PKK/KCK’li tutuklu ve hükümlülerin dahil olmasıyla yayılan açlık grevleri/ölüm orucu eylemleri, Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla son buldu. Bu kararla birlikte evinde eylemi sürdüren Leyla Güven ve HDP Diyarbakır İl Örgütü’nde açlık grevinde olan milletvekilleri, kaldırıldıkları Özel Memorial Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Eylemin yapıldığı cezaevlerinde […]

Öcalan ikinci kez devrede, bundan sonra ne olacak?
  • 27 Mayıs 2019 00:20

Haber Abori

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı ve sonrasında tüm cezaevlerindeki PKK/KCK’li tutuklu ve hükümlülerin dahil olmasıyla yayılan açlık grevleri/ölüm orucu eylemleri, Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla son buldu. Bu kararla birlikte evinde eylemi sürdüren Leyla Güven ve HDP Diyarbakır İl Örgütü’nde açlık grevinde olan milletvekilleri, kaldırıldıkları Özel Memorial Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Eylemin yapıldığı cezaevlerinde ise öncelikli olarak durumu kritik aşamaya gelen tutuklu ve hükümlüler hastanelere kaldırılarak, tedavileri başlandı.

Abdullah Öcalan, daha önce 2012 yılında aynı gerekçelerle eylem başlatan tutuklu ve hükümlülere çağrı yaparak eylemi sonlandırmış; akabinde de “çözüm süreci” başlatılmıştı.

Öcalan’ın bir paragraflık açıklaması, HDP Eşbaşkanları ve Kürt siyasetçilerin söylemleri, “yeni bir sürecin başlayacağı” şeklinde yorumlanıyor.