Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

O ismi Abori açıklıyor; AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Adayı’nı Genel Merkez belirledi

VEYSİ POLAT Diyarbakır’da son 4 yılda yapılan yerel ve genel seçimlerde oy kaybı yaşayan AK Parti, geçen hafta Genel Merkeze çağrıldıktan sonra aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Süleyman Serdar Budak’ın yerine yeni il başkanlığı için Muhammed Şerif Aydın ismi üzerinde uzlaşıya vardı. Genel Merkez’in belirlediği isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onay aldı. 24 […]

O ismi Abori açıklıyor; AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Adayı’nı Genel Merkez belirledi
  • 19 Şubat 2021 22:21
  • 19 Şubat 2021 22:28

VEYSİ POLAT

Diyarbakır’da son 4 yılda yapılan yerel ve genel seçimlerde oy kaybı yaşayan AK Parti, geçen hafta Genel Merkeze çağrıldıktan sonra aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Süleyman Serdar Budak’ın yerine yeni il başkanlığı için Muhammed Şerif Aydın ismi üzerinde uzlaşıya vardı. Genel Merkez’in belirlediği isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onay aldı.

M. Şerif Aydın.

24 Şubat’ta yapılacak 7. Olağan Kongresi’nde il başkanlığı için başvuru yapan 51 kişilik listede ismi yer alan Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Avukat Muhammed Şerif Aydın, 2015 seçimlerinde Diyarbakır Milletvekiliği için aday adayı olmuştu.

1979 yılında Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı Kırkdirek Köyü’nde dünyaya gelen ve “Şêx Bube” ailesinden olan Aydın, 2001 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Atılım Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı. 2002-2006 yılları arasında AK Parti Bismil Gençlik Kolları, 2012-2013 yılları arasında AK Parti Bismil Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti Diyarbakır Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı yapan Şerif Aydın, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptı.