Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mnuchin: Trump, Türkiye’ye yaptırım kararnamesini imzaladı

HABER/ABORİ ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’yi hedef alabilecek güçlü yaptırım yetkisi veren kararnameyi imzaladığını ancak daha ‘aktif hale’ getirmediğini açıkladı. Hazine Bakanı Mnuchin, ABD’nin Türkiye’nin “Eğer ihtiyaç duyarsa Türkiye’nin ekonomisine kilit vurabileceğini” ifade etti. Beyaz Saray’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mnuchin, “ABD Başkanı Trump, Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanı Pompeo’ya, […]

Mnuchin: Trump, Türkiye’ye yaptırım kararnamesini imzaladı
  • 11 Ekim 2019 23:21

HABER/ABORİ

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’yi hedef alabilecek güçlü yaptırım yetkisi veren kararnameyi imzaladığını ancak daha ‘aktif hale’ getirmediğini açıkladı.

Hazine Bakanı Mnuchin, ABD’nin Türkiye’nin “Eğer ihtiyaç duyarsa Türkiye’nin ekonomisine kilit vurabileceğini” ifade etti. Beyaz Saray’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mnuchin, “ABD Başkanı Trump, Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanı Pompeo’ya, Türkiye hükümetiyle ilişkili kişiler ya da hükümetin herhangi bölümünü birincil ya da ikincil yaptırımlarla hedef alma yetkisi veren yeni bir başkanlık kararnamesiyle ilgili yetki verdi ve bunu imzalayacak” dedi.