Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mehdi Zana: Leyla Zana köyde, ağır hasta olan annesine bakıyor

Independent Türkçe’ye konuşan Diyarbakır eski Belediye Başkanı Mehdi Zana, yemin etmediği için TBMM’de vekilliği düşürülen ve 3 yıldır sessizliğini koruyan eşi Leyla Zana için, “Leyla köydedir. Annesinin durumu iyi değil, O da ağır hasta annesine bakıyor, onunla ilgileniyor. Bu dönem başka bir şey yapmıyor” dedi. Bir dönem eski Türkiye İşçi Partisi’nde siyaset yapan Kürt siyasetçi […]

Mehdi Zana: Leyla Zana köyde, ağır hasta olan annesine bakıyor
  • 26 Kasım 2021 00:15
  • 27 Nisan 2022 10:05

Independent Türkçe’ye konuşan Diyarbakır eski Belediye Başkanı Mehdi Zana, yemin etmediği için TBMM’de vekilliği düşürülen ve 3 yıldır sessizliğini koruyan eşi Leyla Zana için, “Leyla köydedir. Annesinin durumu iyi değil, O da ağır hasta annesine bakıyor, onunla ilgileniyor. Bu dönem başka bir şey yapmıyor” dedi.

Bir dönem eski Türkiye İşçi Partisi’nde siyaset yapan Kürt siyasetçi Mehdi Zana, Türkiye’de halen “Kürt var-yok” tartışmasının üzücü olduğunu ifade ederek, seçimlerin ardından gelecek olan yeni hükümetle beraber Kürtler açısından bir durumun değişmeyeceğini söyledi. “HDP ne yapmış ki kapatılma davası açılıyor? Mesele yine Kürt kimliği meselesidir. Çünkü Kürtlere tahammülleri yok” diyen Zana, Edirne F Tipi Cezaevi’nde yaklaşık olarak 5 yıldır tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sahip çıkılması gerektiğine de dikkat çekerek, “Selahattin, artık önemli bir figür. Bana göre o Kürtler adına alınmış bir siyasi rehinedir. Bizim Selahattin’e sahip çıkmamız gerekir. Çünkü Kürtler ve Kürt kimliği adına içerdedir. Bana göre Kürt olmaktan başka bir suçu yok. Fakat seviliyor. Onu bu yüzden bırakmıyorlar. Yoksa herhangi bir suç işlemiş değil” diye konuştu.