Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MEB’in “Şehrimiz Diyarbakır” kitabında skandal: Şiddet, cinsel istismar ile karşılaşılabilir

VEYSİ POLAT Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı birimler tarafından ”Çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanımasına ağırlık verilecektir” maddesi kapsamında hazırlanan ‘Şehrimiz Diyarbakır’ adlı seçmeli ders eğitim kitabında skandal ifadelere yer verildi. MEB’in onaylamasının ardından Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu […]

MEB’in “Şehrimiz Diyarbakır” kitabında skandal: Şiddet, cinsel istismar ile karşılaşılabilir
  • 20 Mart 2021 19:21
  • 28 Nisan 2022 13:28

VEYSİ POLAT

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı birimler tarafından ”Çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanımasına ağırlık verilecektir” maddesi kapsamında hazırlanan ‘Şehrimiz Diyarbakır’ adlı seçmeli ders eğitim kitabında skandal ifadelere yer verildi.

MEB’in onaylamasının ardından Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu kitabın okullarda okutulması için kaymakamlara yazı gönderdi. Kitapta yer alan “Şehrin Riskleri” bölümünde ‘cinsel istismar vakaları’ Diyarbakır’da karşılaşılabilecek riskler arasında gösterildi. Kitabın 40’ncı sayfasında yer alan skandal ifadeler şöyle:

“Şehir, fırsatlar sunduğu kadar bazı riskler de içerir. Doğal afetler, şiddet, madde bağımlılığı, trafik kazaları, cinsel istismar şehirde karşılaşılabilecek risklerden bazılarıdır.”