Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mardin’de göçe karşı “Kirasız Ev” kampanyası

HABER/ABORİ Mardin’deki emlâkçılar, yoğun çatışmaların yaşandığı Nusaybinli ailelerin topraklarını terk etmemesi için “Kirasız Ev” kampanyası başlattı. Şu ana kadar 200’e yakın aileye ev bulundu. ETHA’nın haberine göre Nusaybin’e isabet eden havan topları ve can kayıplarının yaşanması nedeniyle göçler yaşanmaya başlandı. Qamişlo’nun hemen bitişiğinde yer alan kentte evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, ya kentteki yakınlarının […]

Mardin’de göçe karşı “Kirasız Ev” kampanyası
  • 12 Ekim 2019 14:29

HABER/ABORİ

Mardin’deki emlâkçılar, yoğun çatışmaların yaşandığı Nusaybinli ailelerin topraklarını terk etmemesi için “Kirasız Ev” kampanyası başlattı. Şu ana kadar 200’e yakın aileye ev bulundu.

ETHA’nın haberine göre Nusaybin’e isabet eden havan topları ve can kayıplarının yaşanması nedeniyle göçler yaşanmaya başlandı. Qamişlo’nun hemen bitişiğinde yer alan kentte evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, ya kentteki yakınlarının yanına ya da farklı noktalara taşınıyor. Mardin merkezde bulunan kimi emlâkçılar, Nusaybin’de evlerinden ayrılmak zorunda kalan ailelerin topraklarını terk etmemesi amacıyla “Kirasız Ev” kampanyası başlattı.

Emlakçılardan Aziz Kavak,“Zor günlerinde halkımıza destek olamayacaksak ne zaman destek olacağız” diyerek, başlattıkları kampanyaya ilişkin bilgi verdi. Şu ana kadar ilçeden ayrılmak zorunda kalan 200’e yakın aileye ev bulduklarını aktaran Kavak, ailelerden kira almadıklarını aktardı. Kavak, “Bu kampanyayı halkımızın göç ederek, mağdur olmaması için başlattık” dedi.