Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Lice’deki silahlı saldırının detayları

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Bağlan (Mışrıf) Köyü’nde ikamet eden ve cezaevinde olduğu öğrenilen Mehmet Şah Bozkuş adlı kişinin evi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce otomatik silahlarla iki kez tarandı. Olayda can kaybı olmazken, Lice Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Alınan bilgiye göre ilk olay, dün akşam saat 22.50’de meydana geldi. Köyün elektrikleri […]

Lice’deki silahlı saldırının detayları
  • 1 Nisan 2021 10:24
  • 28 Nisan 2022 13:19

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Bağlan (Mışrıf) Köyü’nde ikamet eden ve cezaevinde olduğu öğrenilen Mehmet Şah Bozkuş adlı kişinin evi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce otomatik silahlarla iki kez tarandı. Olayda can kaybı olmazken, Lice Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre ilk olay, dün akşam saat 22.50’de meydana geldi. Köyün elektrikleri kesildikten hemen sonra gerçekleşen saldırıda, cezaevinde bulunan Mehmet Şah Bozkuş’a ait ev, otomatik silahlarla tarandı. O sırada evde 2’si çocuk 6 kişinin bulunduğunu ifade eden Leyla Bozkuş, yere yatarak saldırıdan kurtulduklarını anlattı.

“YERE SİPER OLARAK KURTULDUK”

Saldırı sırasında 156 Jandarmayı aradığını ve Kayacık Karakolu görevlilerine bağlandığını anlatan Leyla Bozkuş, şunları söyledi:

“Saldırı anında evde 6 kişiydik. Çay yapmıştık o sıra. Ben mutfağın kapısındayken köyün elektrikleri kesildi. İşte o anda evimiz tarandı. Hep beraber feryat figan edip salona geçtik. Mermiler buraya da gelince arka odaya sığındık ve kendimizi yere attık. Ben yerdeyken 156 jandarmayı aradım, durumu anlattım. Karakola bağladılar. Can güvenliğimiz yok, lütfen yetişin dedim. Ekip yollayacağız’ dediler. O an saldırı devam ediyordu. Yaklaşık 20 dakika sonra sesler kesildi. Akrabalarımız, köylülerimiz geldi. Biz de evden çıktık. O arada ikinci kez saldırı yapıldı. Herkes bir tarafa kaçıştı. Can güvenliğimiz, jandarmayı defalarca kez aramamıza rağmen gelen olmadı. Evimiz yüzlerce mermi isabet etmiş durumda. Arabamıza, çatımıza, evimizin her tarafı delik deşik olmuş durumda” diye konuştu.

“SALDIRI, ORGANİZE VE KATLİAM AMAÇLIYDI”

Sabaha kadar köyde bir akrabalarının evine sığındıklarını kaydeden Bozkuş, elektirklerin kesilmesinin ardından saldırının gerçekleşmesine dikkat çekerek, “Bu olay saldırının planlı, yüzlerce mermi sıkılmasının katliam amaçlı olduğunu gösteriyor. Muhtarımız savcının geleceğini söyledi; ama ne savcı ne de jandarma henüz köye gelmiş değil” diye konuştu.