Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Lice Domatesi tohumları kavanozdan çıktı; Köylüler organik tarıma geçti

VEYSİ POLAT/ABORİ Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl birçok kente tersine göç başladı. Bu yerlerden biri de Diyarbakır’ın Lice İlçesi. Kentin en dağlık bölgesinde bulunan Lice’nin nüfusu, okulların tatil edilmesi ve işyerlerinin kapanması nedeniyle 10’a katlandı. Bu yılı köyde geçirecek olan yurttaşlar, yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle yıllardır ekip biçmedikleri topraklarını da tarıma açtı. Arazilerini çift süren […]

Lice Domatesi tohumları kavanozdan çıktı; Köylüler organik tarıma geçti
  • 15 Mayıs 2020 21:48

VEYSİ POLAT/ABORİ

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl birçok kente tersine göç başladı. Bu yerlerden biri de Diyarbakır’ın Lice İlçesi. Kentin en dağlık bölgesinde bulunan Lice’nin nüfusu, okulların tatil edilmesi ve işyerlerinin kapanması nedeniyle 10’a katlandı.

Bu yılı köyde geçirecek olan yurttaşlar, yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle yıllardır ekip biçmedikleri topraklarını da tarıma açtı. Arazilerini çift süren yurttaşlar, yıllardır kavanozlarda sakladıkları Lice’ye has domates tohumlarını toprakla buluşturdu.

Lice Domatesi, ince kabuğu, kendine has rengi ve aroması, büyüklüğü ve lezzetiyle biliniyor.

UZMANLAR LİCE DOMATESİ İÇİN NE DİYOR?

Ziraat Mühendisleri, Lice domatesinin bölgede tercih edilmesinin sebebini, “Dağların arasında uzanan serin ve geniş vadileri ile ünlü ilçenin domates yetiştiriciliği için uygun olması ve üretim aşamalarında hemen hemen hiç kimyasala (gübre ve pestisit) yer verilmemesidir” şeklinde açıklıyor.