Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Konya’da Diyarbakırlı aileye kurşun yağdırdılar: 1 ölü

HABER MERKEZİ Konya’nın Meram İlçesi’ne bağlı Çarıklıköy’de 20 yıldır ikamet eden Diyarbakırlı aileye ırkçı saldırı gerçekleşti. Bir grup, Diyarbakırlı aileye silahla saldırdı. Saldırıda aile fertlerinden Hakim Dal (43) öldürüldü. Karahüyük’de yaşayan saldırgan grubun daha önce de aileyi defalarca kez tehdit ettiği öğrenildi. Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Hakim Dal’ın kardeşi Hamdi Dal, “Kürt olduğumuz için bizi […]

Konya’da Diyarbakırlı aileye kurşun yağdırdılar: 1 ölü
Konya’da Diyarbakırlı aileye kurşun yağdırdılar: 1 ölü
Abori Editör
  • 21 Temmuz 2021 16:54
  • 21 Temmuz 2021 16:56

HABER MERKEZİ

Konya’nın Meram İlçesi’ne bağlı Çarıklıköy’de 20 yıldır ikamet eden Diyarbakırlı aileye ırkçı saldırı gerçekleşti. Bir grup, Diyarbakırlı aileye silahla saldırdı. Saldırıda aile fertlerinden Hakim Dal (43) öldürüldü. Karahüyük’de yaşayan saldırgan grubun daha önce de aileyi defalarca kez tehdit ettiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Hakim Dal’ın kardeşi Hamdi Dal, “Kürt olduğumuz için bizi istemiyorlardı. Bize ‘buraları satıp gideceksiniz’ diyorlardı. Çevre köylerde yaşayan insanlar da bize baskı yapıyorlardı, buradan gitmemizi istiyorlardı. Daha önce de zaman zaman bizi tehdit ettikleri oldu. Gece saatlerinde köyümüzde bulunan boş arazide çobanlar hayvan otlatırken tartışma başladı. Tartışma sonrasında Karahüyük’den en az 60 kişilik bir grup silahlarla geldiler. Önce amcamın oğluna saçma attılar. Biz üç kişiydik ve çoban kavgasını bahane ederek Kürt olduğumuz için keyfi olarak bize saldırdılar. Ağabeyim saldırıda yaşamını yitirdi” dedi.