Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kayyum, Bismil Belediyesi’nin kadınlara tahsis ettiği bahçeyi kapattı

HABER/ABORİ Diyarbakır’ın Bismil Belediyesine atanan kayyum, görevden alınan HDP’li eşbaşkanlar Orhan Ayaz ve Gülşen Özer döneminde kadınlara tahsis edilen 100 dönümlük tarım arazisini kapatınca 50 kadın işsiz kaldı. Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre belediyenin geliştirdiği projenin sözcüsü Nesibe Uygun, 100 dönümlük arazide 50 kadınla komünal bir çalışma yürüttüklerini belirterek, henüz projelerine bir isim bulmadan kayyum […]

Kayyum, Bismil Belediyesi’nin kadınlara tahsis ettiği bahçeyi kapattı
  • 27 Nisan 2020 16:37
  • 28 Nisan 2022 21:45

HABER/ABORİ

Diyarbakır’ın Bismil Belediyesine atanan kayyum, görevden alınan HDP’li eşbaşkanlar Orhan Ayaz ve Gülşen Özer döneminde kadınlara tahsis edilen 100 dönümlük tarım arazisini kapatınca 50 kadın işsiz kaldı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre belediyenin geliştirdiği projenin sözcüsü Nesibe Uygun, 100 dönümlük arazide 50 kadınla komünal bir çalışma yürüttüklerini belirterek, henüz projelerine bir isim bulmadan kayyum atanmasının ardından bahçeye girişlerinin engellendiğini söyledi. Kurulduğu günden bu yana projenin içinde yer alan Uygun, projenin ikinci kez ellerinden alınmasına tepki göstererek, “Sadece 50 kadın değil, 50 kadının ailesi de buradan kazanılan para ile geçimini sağlıyordu” diye konuştu. Nesibe Uygun, şöyle devam etti:

“Tecrübe sahibi 50 kadın olarak baharın gelmesiyle birlikte yeni bir bahçede üretim yapacağız. Projemizi tekrar devam ettireceğiz. Kadınları çalışma yaşamından koparmak isteyen zihniyete karşı projemizi sürdürerek cevap olacağız. Çünkü ürettiğimiz ürünler hem halka daha ucuz bir şekilde ulaşıyordu hem de kadının ekonomik özgürlüğünü kazanma noktasında önemli bir yer tutuyordu. Proje boyunca birçok kişiye ulaştık ve halen hepsi ile iletişimimiz var. Yine üreteceğiz” dedi.

10 TON ORGANİK ÜZÜM ELDE EDİLMİŞTİ

Bismil Belediyesi tarafından 50 yoksul aileye tahsis edilen tarım arazisinde organik ürünlerin hasadı yapılmış, 16 dönümlük bağda 10 ton üzüm elde edilmişti. Tarlanın çiftini süren, tohumunu tedarik eden, damlama su sistemini kuran HDP’li belediye, aileler için kurulan çardaklara da mini buzdolabı tahsis etmişti.