Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karavil Grup Başkanı Halim Karavil: Hedefimiz ciroyu %30 büyütmek (ÖZEL)

VEYSİ POLAT/ABORİ 44 yıl önce faaliyete başlayan ve her yıl yatırımlarını büyüterek devasa bir firma haline gelen Karavil Grup, dış pazar hedefini büyütüyor. Yapı sektörüne inşaat malzemesi üreten Karavil Grup, 7 olan dış ihracat ülke sayısını 7’den 20’ye çıkarma hedefinde. Karavil Grup bünyesinde; Karavil Çimento A.Ş., Karlis Yapı A.Ş., Asvil Metal A.Ş., Karavil Dış Ticaret […]

Karavil Grup Başkanı Halim Karavil: Hedefimiz ciroyu %30 büyütmek (ÖZEL)
  • 11 Mayıs 2019 12:42
  • 11 Mayıs 2019 12:44

VEYSİ POLAT/ABORİ

44 yıl önce faaliyete başlayan ve her yıl yatırımlarını büyüterek devasa bir firma haline gelen Karavil Grup, dış pazar hedefini büyütüyor. Yapı sektörüne inşaat malzemesi üreten Karavil Grup, 7 olan dış ihracat ülke sayısını 7’den 20’ye çıkarma hedefinde. Karavil Grup bünyesinde; Karavil Çimento A.Ş., Karlis Yapı A.Ş., Asvil Metal A.Ş., Karavil Dış Ticaret A.Ş., Karavil Gayrimenkul A.Ş. Ceylan Karavil Park Avm A.Ş. ve Aqua Diyarbakır tünel akvaryumu bulunuyor.

Diyarbakır’da 1975 yılında faaliyete başlayan Karavil Grup, 50 milyon Euro’luk yatırım ile Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük alçı tesislerinden birine sahip.

Karavil Grup bünyesindeki yapı ve inşaat alanına hizmet eden şirketlerde üretilen ürünler, ülkenin birçok yerinde piyasaya sunulurken, aynı zamanda 7 ülkeye de ihraç ediliyor. Karavil Grup’un 2019 hedefinde dış ticarete yönelik büyük pazara sahip 13 ülke var. Böylelikle 2019 yılı ihracat hedefi 20 ülkeye çıkararak, üretimin cirodaki payını %30’lara çıkarmayı planlıyor.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde, 125.000 m2 açık alan 75.000 m2 kapalı alana sahip entegre alçı tesislerinde yıllık olarak; 374 bin ton alçı, 7 milyon 800 bin metrekare alçı plaka, 108 bin ton yapı kimyasalları, 756 bin litre su bazlı ürünler, 180 bin ton mikronize kalsit, 1.8 milyon metrekare dekoratif asma tavan panelleri ve 7 milyon metre profil üretim yapılıyor. Eps, Taş Yünü ve Xps gibi alanlarda da faaliyet gösteren Karavil Grup, 57 bin metrekare açık alan üzerine kurulu 37 bin 500 metrekarelik kapalı tesislerde el değmeden tamamen robot teknolojisi ile yıllık 33 milyon adet blok bims üretimi gerçekleştiriyor.

“KALİTEDEN VE GÜVEN DEĞERİMİZDEN TAVİZ VERMEDİK”

Bünyesinde 6 kurumsal şirket barındıran Karavil Grup, giderek büyüyen ve güçlenerek geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halim Karavil; hedeflerinin alçı sektöründe yaptıkları yatırımlar ile Türkiye’de ve dünyada yüksek kalitede üretim yapmak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “1975’te elektrik ve taahhüt işleri yaparak çıktığımız yolda, grup şirketlerimiz gelişen ve büyüyen ülke şartlarını değerlendirdikten sonra inşaat alanındaki yatırımlarımızı gerçekleştirmek için ilk olarak 2009 yılında Karlis Yapı çatısı altında bims fabrikası ile sektöre adım attık. Fabrikamızda el değmeden tamamen teknolojik robotlarla yaklaşık 110 bin adet günlük blok bims üretimi yapabilmekteyiz. Kazandığımızı yatırıma dönüştürdük. Sırasıyla alçı, yapı kimyasalları, alçı plaka, profil, su bazlı ürünler ve dekoratif asma tavan panelleri imalatı fabrikalarını kurarak sektördeki yerimizi sağlamlaştırdık. Grup şirketlerimiz şu anda Karlis ve Asvil markalarıyla toplamda 72 ana bayi ile yurt içi ve yurt dışı satış noktalarıyla global dünyada erişebildiği tüm noktalara sevkiyat yapabilmekte. Geniş bir ürün yelpazesine sahip fabrikalarımızın yanında son olarak gayrimenkul alanında faaliyet gösterecek Karavil Gayrimenkul A.Ş. gruba dahil olmuştur. Bölge ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan Karavil Grup, insan ve yaşam odaklı ürünler üretmenin yanında geniş bir sevkiyat ağını Karbos Lojistik ile organize etmektedir. Yıllık ortalama 21 bin taşıma yapıyoruz. Tüm ürünler kalite kontrol ekibinin testlerinden geçiyor ve tüketiciye ulaştırılıyor. Üretim faaliyetlerinin yanı sıra 65 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Ceylan Grup ortaklığı ile kurduğumuz Ceylan Karavil AVM de dahil, buralarda yaklaşık 580 kişi istihdam ediyoruz. Geride bıraktığımız 44 yılda elimizin değdiği her şeyde kaliteden ve güven değerimizden asla taviz vermedik. En büyük kazancımız müşteri memnuniyetimizdir.”

YÜZDE YÜZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ HEDEFİ

Geleceğe öncülük etmeye ve güven vermeye devam edeceklerini altını çizen Karavil: “Güven en önemli değerimizdir. Tüm grup şirketlerimizde güven odaklı hareket ederek ticari ilişkilerimizi sürdürmekteyiz. Güvenirliğimizi her şeyin önünde tutar, hiçbir maddi menfaate feda etmeyiz. Güven odaklı ilişkilerimiz bizi biz yapan temel taşlarımızdandır. Değişen müşteri ihtiyaçları, eğilimler ve piyasa koşullarına bağlı olarak her koşulda %100 müşteri memnuniyetini hedefliyoruz. Hedefimiz iş alanlarımızdaki sektörlerde; topluma ve bireye saygılı, ekonomik ilkelere bağlı, müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız için değer yaratan, güven veren şirket olarak hizmet etmek ”dedi.

 

Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Karavil, Ceylan Karavil AVM’deki dev akvaryumda su hacminin bin 700 tonu bulduğunu belirterek, “Toplam su hacmi göz önünde bulundurulduğunda akvaryumda Türkiye’nin en büyük karantinası bulunuyor. Ayrıca tam teşekküllü laboratuvar, muayene odası, yem hazırlama bölümü ve veteriner odası da yer alıyor” diye konuştu.

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK AVM’Sİ: CEYLAN KARAVİL AVM

Diyarbakır’ın köklü şirketlerinden Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığıyla  hayata geçen Ceylan Karavil Park Alışveriş Merkezi, Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük alışveriş merkezi olma özelliğine sahip.

Dünyaca ünlü markaların mağazalarına da ev sahipliği yapan AVM, bölgede modayı takip edenlerin de uğrak noktası. 200 adet farklı mağazanın bulunduğu AVM, her bütçeye uygun alışveriş yapma imkanı sunmakta. Geniş ürün yelpazelerine sahip Ceylan Karavil mağazaları; teknolojiden giyime, hediyelik eşyadan spor malzemesine kadar ziyaretçilerine alışverişte zengin ürün ve marka çeşitliliğini AVM konforunda sunuyor.

Diyarbakır ve bölgede alışverişin kalbi olan AVM bünyesinde 2 bin araçlık otopark, 2 bin kişilik Cinemaximum sinema kompleksi, 2 bin 800 metrekarelik Toru oyun alanı, 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanda kurulu ve içinde 2 bin 450 çeşit balık ile 150 türde deniz ve tatlı su canlısının bulunduğu dev akvaryum, çeşitli restoran ve kafeleri ile her türlü ihtiyacı karşılıyor. Yılda 20 milyon ziyaretçi kabul eden Ceylan Karavil Park, size keyifli ve eğlenceli alışveriş yapma imkanı sunuyor.

 

Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Karavil.

 

“DEV AKVARYUMDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KARANTİNASI BULUNUYOR”

Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Karavil, dev akvaryumda su hacminin bin 700 tonu bulduğunu belirterek, “Toplam su hacmi göz önünde bulundurulduğunda akvaryumda Türkiye’nin en büyük karantinası bulunuyor. Ayrıca tam teşekküllü laboratuvar, muayene odası, yem hazırlama bölümü ve veteriner odası da yer alıyor” diye konuştu.

Ahmet Karavil, Aqua Park Diyarbakır’ı ziyaret edenlerin akvaryumlar arasında belli bir rotayı izlediklerini, Hazar Denizi’nden başlayıp Asya ile Afrika’daki nehirler ve Amazon nehirlerinden devam ederek çeşitli deniz ve göllerle yüzlerce tür ve binlerce sayıda canlıyı bir arada görebildiklerini belirterek, canlıların yaşam alanlarının, bulunduğu bölgenin kültürel, coğrafi, tarihsel, mimari özellikleri ve doğal ortamlarındaki yaşam alanları göz önünde bulundurularak tasarlandığını söyledi.