Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KARAKUŞ GOLD GROUP’TAN BÜYÜK YATIRIM

HABER/VEYSİ POLAT Karakuş Gold Group Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Şeyhmus Karakuş, ekonomideki durgunluğa rağmen riskleri de göze alarak Diyarbakır’da 7.5 milyon TL’lik yatırım yaptı. İçeriğinde poligon, restaurant ve kafe bulunan kompleks yapı ile bölgede bir ilke imza atan başarılı işadamı Karakuş, “Bu kentte kazandığımızla yine bu kente yatırım yapmak, bizim için ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer […]

KARAKUŞ GOLD GROUP’TAN BÜYÜK YATIRIM
  • 23 Kasım 2019 01:32
  • 28 Nisan 2022 21:53

HABER/VEYSİ POLAT

Karakuş Gold Group Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Şeyhmus Karakuş, ekonomideki durgunluğa rağmen riskleri de göze alarak Diyarbakır’da 7.5 milyon TL’lik yatırım yaptı. İçeriğinde poligon, restaurant ve kafe bulunan kompleks yapı ile bölgede bir ilke imza atan başarılı işadamı Karakuş, “Bu kentte kazandığımızla yine bu kente yatırım yapmak, bizim için ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer alıyor. Diyarbakır bizim sevdamızdır” dedi.

 Diyarbakır’da yatırım yaptığı pek çok işte önemli başarılara imza atan Karakuş Gold Group Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Şeyhmus Karakuş, bölgenin ilk atış poligonunu ve en büyük restaurant cafesini hizmete açtı.

Genç yaşta sağlık kabini açarak sağlık sektörüne adım atan işadamı Şeyhmus Karakuş, özel hastanelerle bu alanda ilkleri hayata geçirdi. Daha sonra inşaat sektöründe “Karakuş Gold” olarak modern yapıları kente kazandıran Karakuş, bu kez de bölgenin ilk ve tek atış poligonunu, içinde restaurant ve kafe bulunan kompleks bir tesisle “Karakuş Poligon Hanzade Restaurant Cafe” adıyla hizmete açtı.

DAMAK TADININ ADRESİNDE EV RAHATLIĞI

Şanlıurfa Yolu üzerinde yer alan üç katlı yapıyı 5 ay gibi kısa bir sürede atış poligonu, restaurant cafe olarak dizayn eden Karakuş, 2 bin kişinin katıldığı açılışla da kentin farklı kesimlerini de bir araya getirmeyi başardı. Abori’ye konuşan Karakuş, şunları söyledi:

“İlimizin ve bölgemizin mistik tatları, yöresel yemeklerimiz başta olmak üzere, ülkemizin değişik yörelerine ait lezzetleri sunarak, damak tadına hitap eden bir mekan oluşturduk. A’dan Z ye insanlarımızın oturabileceği, hafta sonu açık büfelerin ve müzik eşliğinde bir nezih ortamın Diyarbakır ve Diyarbakırlılar için iyi olacağını düşünüyorum. Sektörün duayeni olmuş deneyimli aşçılarımız ve diğer personellerimizle beraber, güler yüzlü ve hijyeni esas alan bir anlayışla, nezih bir mekanda hizmet sunuyoruz. Bölge olarak kebap düşkünlüğümüz var. On beş farklı kebap servisi sunuyoruz. Sabah saat 08.00’da kapılarını açan tesisimiz, gece 24.00’a kadar misafirlerini ağırlıyor. Güzel ve şirin bir ortam yapmak istedik. Fiyatları yüksek tutmadık. Diyarbakır ve bölge durumu göz önünde bulundurularak ciddi anlamda uygun fiyatlar koyduk. Tabii ki, çocuklarımızı da unutmadık. Onlar için 120 metrekarelik bir alan yaptık. Aileler rahatlıkla yemeklerini yerken, çocuklarımız da, görevli personellerimiz eşliğinde güle oynaya oyun parkından faydalanıyorlar. Zaten şimdiden ilimiz ve bölgemizin sanat, siyaset, spor, iş çevreleriyle, bürokrat kesimler, odalar ve borsalar yetkilileri, esnaf birlikleri mensupları ile muhtelif meslek gruplarına mensup vatandaşlarımızı, aileleriyle birlikte ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

“FİKİR SEYAHATLERDE  OLUŞTU, HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

60 personelin görev yaptığı Poligon Restaurant Cafe’yi 7.5 milyon TL’ye mal eden işadamı Şeyhmus Karakuş, şöyle devam etti: “Bu kentte kazandığımızı, yine bu kente yatırım yapmak, bizim için ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer alıyor. Özellikle ülkemizin Batı kentleriyle, yurt dışına yaptığımız iş seyahatlerimizde, böyle büyük bir çapta tesisi, kentimize kazandırma fikri oluştu. Bu fikri arkadaşlarımızla aramızda yaptığımız istişareler sonucu olgunlaştırdık. Hanzade, bu seyahatlerde hayalini kurduğum bir oluşumdu. Aile ve iş ortamından dolayı bir sosyal açığımız vardı. Yaptığımız fizibilite çalışmaları sonrası, kolları sıvayıp, yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ardından, bu devasa tesisi kentimiz ve bölgemiz halkının hizmetine sunduk. 7,5 milyon TL’ye mal olan bu yatırımımız Diyarbakırlı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Bu mekan bizlerin değil onlarındır, öncelikle bunun böyle bilinmesini istiyorum. İnsanların parasını yastık altı yaptığı bir dönemde bu yatırımını yapmamdaki en başta ve en önemli olan sebep kesinlikle memleketime karşı duyduğum sevgidir. Bu ilk planda gelir, sonra gençlerimize iş kapısı açmak ve kentte nezih bir mekan anlamında sosyal bir ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için böyle bir yatırım yaptım. İnşallah hayırlara vesile olur.”

BÖLGENİN İLK VE TEK MODERN ATIŞ POLİGONU

Tesisin zemin katı silah atış poligonu olarak dizayn edildi. İki güvenlik uzmanının görev yaptığı atış poligonuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İçinde kafeteryası bulunan poligon, sabah 10.00, akşam 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Atış yapmak için tek şart 18 yaşını doldurmuş olmak. Hayatında eline hiç silah almamış kişiler, önce güvenlik uzmanları tarafından kısa bir eğitimden geçiriliyor. Daha sonra sıra silah seçimine geliyor. Poligon, bu konuda seçeneği oldukça geniş tutmuş. 7.65, 9, 38 ve 45 kalibrelik toplam 16 silah seçeneği sunuluyor. Yapılan tercih sonrası atışçılar poligondaki kabinlere alınıp, sesten etkilenmemeleri için kulaklık takılıyor. Tercihe göre 5, 10, 15, 20, 25 metreye göre ayarlanan hedeflere yine güvenlik uzmanlarının denetiminde atış yapılıyor.