Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

JİBER YÖNETİM KURULU BAŞKANI İHSAN OĞURLU: HEDEFİMİZ BİR DÜNYA MARKASI OLMAK

VEYSİ POLAT Diyarbakır’ın yerelden dünyaya açılan iç giyim firması Jiber, OSB’deki üretim ve idari binasını Türkiye’nin ilk Tekstil İhtisas OSB’sine taşıdı. 33 bin metrekarelik mekanda üretim aşamasının tüm evrelerini tek bir merkezde buluşturan Jiber, 500’ün üzerinde ürün çeşidi ile iddialı olarak geliyor. Jiber, 1997’de Oğurlu kardeşlerin Diyarbakır Bismil’deki evinin altında açtığı 250 metrekarelik atölyeden bugün […]

JİBER YÖNETİM KURULU BAŞKANI İHSAN OĞURLU: HEDEFİMİZ BİR DÜNYA MARKASI OLMAK
  • 10 Ocak 2021 18:25

VEYSİ POLAT

Diyarbakır’ın yerelden dünyaya açılan iç giyim firması Jiber, OSB’deki üretim ve idari binasını Türkiye’nin ilk Tekstil İhtisas OSB’sine taşıdı. 33 bin metrekarelik mekanda üretim aşamasının tüm evrelerini tek bir merkezde buluşturan Jiber, 500’ün üzerinde ürün çeşidi ile iddialı olarak geliyor.

Jiber, 1997’de Oğurlu kardeşlerin Diyarbakır Bismil’deki evinin altında açtığı 250 metrekarelik atölyeden bugün 50’de fazla ülkeye ihracata ulaşan bir firma. Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İşinsanları Derneği (GÜNTİAD) eski Başkanı olan İhsan Oğurlu, Jiber Grup’un Yönetim Kurulu başkanlığını yapıyor.

Abori’ye konuşan Oğurlu, Türkiye’nin 81 vilayetinde satış noktalarının, Türkiye’de 22, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde de 11 mağazalarının bulunduğunu söyledi.

Yeni üretim merkezlerinin 33 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu ifade eden Oğurlu, poşet ve baskıya her ürünün kendilerine ait olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 40 milyon TL’ye mal olan tesiste yeni ürün olarak sütyen ve pijamaya ağırlık verilmiş durumda.

Jiber’e bağlı dört şirket bünyesinde 500 kişinin çalıştığını ifade eden Oğurlu, üretim kapasitesini artırmayı, istihdam sayısını da 2 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

“AVRUPA İÇ GİYİMDE KALİTEYE ÖNEM VERMİYOR, ORTADOĞU PAZARI ÖNCELİĞİMİZ”

İhsan Oğurlu, şunları söyledi:

“500’ün üzerinde ürün çeşidimiz var. Burada ilk kez sütyen ve pijamaya başladık. Mağazacılığa başlarken sattığımız ürünlerin sadece yüde 20’si Jiber üretimiydi. Şimdi bunu yüzde 70’e çıkardık. Bir tekstil ürünün satışa hazır hale gelmesine kadar ki; baskı, poşetleme ve etiketine kadar hepsini bu yeni tesisimizde kendimiz yapıyoruz. Amacımız halkımıza kaliteli ürün üretmek. Bize neden Avrupa’da mağaza açmıyorsunuz? diyorlar. Biz önceliğimizi ilk başta Jiber’in 24 yıl önce üretime başladığı Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden başladık. Hedefimiz Diyarbakır dedik sonra. Ardından komşu iller dedik. Şimdi komşularımız var. Mesela Irak. Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülke yanıbaşımızdayken bizim Avrupa’ya mağazalar açmamız gerçekçi olmaz. Ama Avrupa’ya da, ABD’ye de ürün gönderdik, gönderiyoruz. Ayrıca şöyle bir gerçeklik var. Avrupa insanı kaliteli iç çamaşırı giymiyor. İç giyime önem veren ülkeler Ortadoğu’da. Bu nedenle Avrupa’da mağaza açmaya öncelik vermedik. Rusya ve Ortadoğu pazarı önceliğimizdir.

“EMİN ADIMLARLA HEDEFİMİZİ BÜYÜTÜYORUZ”

Jiber, henüz bir dünya markası olmasa da dünyaya açılan bir markadır. Bağdat’ta iki, Federal Kürdistan Bölgesi’nde dokuz mağazamız var. Türkiye’de ise 22. 81 ilde ve hemen hemen tüm ilçelerde de Jiber ürünü satılıyor. Pandemiden dolayı bir boşluk oluştu ama emin adımlarla hedefimizi büyüteceğiz. Şu an üretim aşamasının tüm kalemlerini kendimiz tedarik ediyoruz. 2022’de mağazacılığa yöneleceğiz. Hedefimiz bir dünya markası olmaktır.”