Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İstanbul’da halk sokakta sabahlayacak

HABER/ABORİ İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılarla birlikte halk, sahil kıyıları, park ve bahçeler ile ormanlık alanlara akın etti. Geceyi sokakta geçirecek olan vatandaşların bir kısmı evden getirdikleri battaniyeleri yere sererken, kimileri ise çadır kurdu. Esenler’de yaşayan ve 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne ailesiyle birlikte gelerek çadır kuran Nurullah Öz, “Deprem oldu. Hemen […]

İstanbul’da halk sokakta sabahlayacak
  • 27 Eylül 2019 02:14

HABER/ABORİ

İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılarla birlikte halk, sahil kıyıları, park ve bahçeler ile ormanlık alanlara akın etti. Geceyi sokakta geçirecek olan vatandaşların bir kısmı evden getirdikleri battaniyeleri yere sererken, kimileri ise çadır kurdu. Esenler’de yaşayan ve 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne ailesiyle birlikte gelerek çadır kuran Nurullah Öz, “Deprem oldu. Hemen herkes sokağa çıktı. Her şeyi bıraktık geldik buraya. Çadır kurduk, sabaha kadar buradayız. Yapacak bir şey yok. Bekleyeceğiz, göreceğiz. Dönemediğimiz için buradayız” dedi.

Kızılay Esenler Şubesi Ekipleri ise Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Kızılay Esenler Bölge Başkanı Abdurahman Bölük, “Bütün İstanbul’daki şubelerimiz sahadalar. Buradaki 15 Temmuz parkımız bu durum için müsait. Eğer daha olumsuz bir durum olursa burada halkımızı mağdur etmemek için belediye ekiplerimizle birlikte bazı incelemelerde bulunduk. Ama şu an da bir olumsuzluk yok. Allah korusun bir şey olursa bununla ilgili hazırlık yaptık” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu’nda evlerine girmeye korkan vatandaşlar, aileleriyle birlikte Kasımpaşa ve Hasköy Sahili’nde bulunan parklara akın etti.  Beylikdüzü’nde oturan vatandaşlar ise Yaşam Vadisi’ne akın etti. Avcılar Merkez Parkı’nda yere serdiği kilim üzerine bekleyen Nalan Kaya, evde yemek yediği sırada depreme yakalandığını belirtti. Zeminin ayaklarından kaydığını anlatan Kaya, “Bir süre kendime gelemedim. Tam benim evimin karşısında bina var. Çatlaktı önceden ama depremden sonra ayrıldı. Çok korktuk. Ben bu gece burada kalacağım öyle gözüküyor. Allah bir daha göstermesin. Kuşumu da yanıma aldım, o da can Allah yarattı onu da bırakamazdım. Oğlum ve kuşumla bu gece burada kalacağız” diye konuştu.