Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

IŞİD’in Diyarbakır emiri hakkındaki şok detaylar!

IŞİD’in Diyarbakır emiri olduğu iddia edilen Nihat Turan, bugün polis takibi sonucu bir paçacıda yemek yedikten sonra cadde ortasında yaka paça gözaltına alındı. Turan, 2015 yılında Diyarbakır’ın Huzurevleri semtinde düzenlenen ve 7 IŞİD mensubunun ölü ele geçirildiği operasyonda sağ olarak yakalanmıştı. Mahkeme, Diyarbakır’da yargılanmaya başlanan Turan’ın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, adli kontrol tedbiriyle 20 […]

IŞİD’in Diyarbakır emiri hakkındaki şok detaylar!
  • 8 Eylül 2020 21:49

IŞİD’in Diyarbakır emiri olduğu iddia edilen Nihat Turan, bugün polis takibi sonucu bir paçacıda yemek yedikten sonra cadde ortasında yaka paça gözaltına alındı.

Turan, 2015 yılında Diyarbakır’ın Huzurevleri semtinde düzenlenen ve 7 IŞİD mensubunun ölü ele geçirildiği operasyonda sağ olarak yakalanmıştı. Mahkeme, Diyarbakır’da yargılanmaya başlanan Turan’ın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, adli kontrol tedbiriyle 20 Haziran 2017’de tahliye kararı verdi. Daha sonra hakkında tutuklama kararı çıkartılan Turan, 12 Aralık 2017’de yeniden tahliye edilmişti.

VOA Tükçe’nin haberine göre güvenlik kaynakları, Turan’ın yakalanmasına ilişkin şu bilgileri verdi:

Mersin Ağır Ceza İlamat Masası’nın, 2019/1-2988 sayılı dosyasıyla hakkında ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan aranma kaydı olup, 6 yıl üç ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Nihat Turan, sözde-DEAŞ terör örgütü Diyarbakır emiri ve DEAŞ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan arşiv kaydı bulunan Nihat Turan isimli şahıs, yapılan çalışmalarda Kayapınar ilçesinde faaliyet gösteren bir restoranda olduğu bilgisi alınması üzerine 07/09/2020 günü saat 16:00 sıralarında bağlı ekipler tarafından cadde üzerinde yakalanmıştır.”

 

office 2016 lisans satın al