Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İnci kefalinin kutsal göçü…

Haber Abori Van’ın Erciş İlçesi’nde düzenlenen “9. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali” yoğun ilgi gördü. Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Erciş Kaymakamlığı tarafından Deli Çayı kenarında “Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali” düzenlendi. Dokuzuncusu bu yıl yapılan festival kapsamında Halk Eğitim Merkezi, Kadın Toplum Merkezi ve ilçedeki okullarda kursiyerlerin el […]

İnci kefalinin kutsal göçü…
  • 26 Mayıs 2019 02:06

Haber Abori

Van’ın Erciş İlçesi’nde düzenlenen “9. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali” yoğun ilgi gördü.

Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Erciş Kaymakamlığı tarafından Deli Çayı kenarında “Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali” düzenlendi. Dokuzuncusu bu yıl yapılan festival kapsamında Halk Eğitim Merkezi, Kadın Toplum Merkezi ve ilçedeki okullarda kursiyerlerin el emeği ürünlerinin satışa sunulduğu alanda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Festival için gelen yerli ve yabancı yüzlerce kişi Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyundan nehirlerdeki tatlı sulara doğru yüzmeye başlayan milyonlarca inci kefalinin yolculuğunu izledi. Davetliler, inci kefalinin görsel şölen sunduğu nehirde fotoğraf çektirdi.