Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HDP’den Kulp’ta hayatını kaybedenlerin ailesine taziye ziyareti

HABER/ABORİ Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) bir heyet, Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 7 kişinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Muş Milletvekili Mensur Işık ile HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan’ın da bulunduğu heyet, Kulp’taki kurulan taziye evlerini ziyaret etti. Ailelere başsağlığı dileyen HDP heyeti, “Bu olay […]

HDP’den Kulp’ta hayatını kaybedenlerin ailesine taziye ziyareti
  • 15 Eylül 2019 14:40

HABER/ABORİ

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) bir heyet, Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 7 kişinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Muş Milletvekili Mensur Işık ile HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan’ın da bulunduğu heyet, Kulp’taki kurulan taziye evlerini ziyaret etti. Ailelere başsağlığı dileyen HDP heyeti, “Bu olay mutlaka aydınlatılmalı” dedi.

Kulp’ta sivil bir minibüse düzenlenen ve aralarında korucuların da bulunduğu 7 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya HDP Genel Merkezi de tepki göstermişti. HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan imzasıyla yayınlanan mesajda, “Kulp’ta yaşanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” denilmişti. Olayla ilgili etkin bir soruşturma yapılmasını isteyen HDP, açıklamasında şunları ifade etmişti: ”Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bugün ilçe başkanımızın gözaltına alınması ve Belediye Eş Başkanı’mızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir.”