Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HDP: Aileler yönlendiriliyor, kayyum gündemi değiştirilmek isteniyor

VEYSİ POLAT/ABORİ Çocuklarının dağa kaçırıldığını belirterek HDP Diyarbakır İl Örgütü’nde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı bugün iki katılımla birlikte 15’e yükselirken, HDP’den “yönlendirme ve gündem değiştirme” açıklaması geldi. HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, kayıp olaylarıyla ilgili partilerinin bir ilgisinin bulunmadığını belirtirken, “Kayyuma karşıtı eylemlerimiz bizim dışımızda birçok kesim tarafından sahiplenildi. Bu da iktidarı […]

HDP: Aileler yönlendiriliyor, kayyum gündemi değiştirilmek isteniyor
  • 8 Eylül 2019 14:37

VEYSİ POLAT/ABORİ

Çocuklarının dağa kaçırıldığını belirterek HDP Diyarbakır İl Örgütü’nde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı bugün iki katılımla birlikte 15’e yükselirken, HDP’den “yönlendirme ve gündem değiştirme” açıklaması geldi.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, kayıp olaylarıyla ilgili partilerinin bir ilgisinin bulunmadığını belirtirken, “Kayyuma karşıtı eylemlerimiz bizim dışımızda birçok kesim tarafından sahiplenildi. Bu da iktidarı gündem değişrmek için senaryolara yöneltti. HDP’yi kriminalize etmek, HDP etrafında oluşan direniş meşruiyetini kırmak ve bunun üzerinden gündem yaratmak istediler. Dikkat edilirse havuz medyasında AKP’deki istifalar, ülkenin ekonomik krizi tartışılmıyor. Onların ihtiyacı olduğu bir gündemdi. Havuz medyası da yalan, dolan, senaryo ve iftira üzerine kurulmuş süreci işliyor. Bu aileler bizim de ailelerimizdir. Mağduriyetleri üzerine siyaset yapılmasını etik bulmuyoruz. HDP’yi kriminalize ederek eğer Türkiye’ye barış gelecekse buyurun yapsınlar. İtiraz etmeyeceğiz. HDP’yi zan altında bırakarak Türkiye’nin sorunlarını çözemeyiz” dedi.