Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gaziantep Barosu, Halfeti’deki işkenceyi belgeledi: Elektrik verme, haya sıkma ve….

HABER/ABORİ Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’nde bir polis memurunun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan çatışmanın ardından gözaltına alınanlara işkence uygulandığına dair iddiaları araştıran Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi, hazırladığı raporu kamuoyuna açıkladı. Gaziantep Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Avukat Bülent Duran, gözaltındaki şüphelilere soruşturma savcısının bilgisi dahilinde TEM Şubede ağır işkence yapıldığını söyledi. Şanlıurfa Barosu tarafından işkencenin […]

Gaziantep Barosu, Halfeti’deki işkenceyi belgeledi: Elektrik verme, haya sıkma ve….
  • 28 Mayıs 2019 00:29

HABER/ABORİ

Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’nde bir polis memurunun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan çatışmanın ardından gözaltına alınanlara işkence uygulandığına dair iddiaları araştıran Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi, hazırladığı raporu kamuoyuna açıkladı.

Gaziantep Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Avukat Bülent Duran, gözaltındaki şüphelilere soruşturma savcısının bilgisi dahilinde TEM Şubede ağır işkence yapıldığını söyledi. Şanlıurfa Barosu tarafından işkencenin ve avukat kısıtlamasının basın açıklamasıyla teyit edilmesinin ardından baro olarak bölgeye bir heyetle gidilip tespit ve raporlama yapılması kararı alındığını söyleyen Duran, Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel ve gözaltındaki 4 şüpheli ile TEM Şube’de görüşüldüğünü belirtti. Görüşülen kişilerin şiddet gördüklerini beyan ettiklerini vurgulayan Duran, “Gözaltı süresince elektrik verilmek suretiyle ve hayalarının sıkılması suretiyle işkenceye maruz kaldığını beyan etmiştir. Şahsın kaşlarının yarılmış olduğu ve kafasında yaklaşık 8 adet zımba (tel) dikiş olduğu, yine vücudunun muhtelif yerlerinde morluklar olduğu tespit edilmiştir. Şahıs son iki gündür kendisine yönelik işkencenin durduğunu ifade etmiştir.”