Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazetecilerin tutuklanmasına tepki

HABER/ABORİ Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’in tutuklanması, protesto edildi ve serbest bırakılmaları çağrısı yapıldı. Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubunun hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından gazetecilere yönelik gözaltı […]

Gazetecilerin tutuklanmasına tepki
  • 9 Mart 2020 14:30

HABER/ABORİ

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’in tutuklanması, protesto edildi ve serbest bırakılmaları çağrısı yapıldı.

Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubunun hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar devam etmişti. Geçtiğimiz hafta cuma günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifadeye çağrılan Oda Tv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan çıkarıldığı 8. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmış, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel serbest bırakılmış ancak daha sonra çıkarılan gözaltı kararlarından sonra üç isim de tutuklanmıştı.

Yeni Yaşam Gazetesi gazetecilere dönük tutuklamalara karşı bir açıklama yaptı. İnsan Hakları Derneği’nin İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına gazete çalışanları, Yeni Yaşam Gazetesi yazarı Ender Öndeş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, sendika.org yazarı ve DİSK Basın İş Sendika yöneticisi Ali Ergin Demirhan’ın yanı sıra HDP Milletvekilleri Ahmet Şık ve Züleyha Gülüm katıldı. Açıklamayı gazete adına Bilir Kaya okudu. Kaya, serbest bırakılmalarına rağmen gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’in “savcılık itirazı” gerekçesiyle 8 Mart 2020 Pazar sabahı evleri basılarak yeniden gözaltına alınmak istendiğini belirterek “Aydın Keser evinden gözaltına alınırken, Ferhat Çelik, adliyeye ifade vermeye gitti ve bu kez, aynı dosyadan, aynı ifadeler verildiği halde, arkadaşlarımız tutuklandı” dedi.

Kaya okurlarına gazetelerine sahip çıkma çağrısının yanı sıra bütün basın meslek örgütlerini ve sendikaları, mesleğini dürüstçe yapmakta kararlı bütün gazetecileri de dayanışmaya çağırdı.
Basın açıklamasının ardından söz alan HDP’den Züleyha Gülüm, Ahmet Şık, HDK’nin Eşsözcüsü İdil Uğurlu, Evrensel gazetesinden Fatih Polat, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve DİSK Basın İş’ten Ali Ergin Demirhan, yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekerek, dayanışma çağrısında bulundu.