Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Esad yönetiminden İdlib kutlaması; Davul zurna çalıp, tatlı ikram ettiler

HABER/ABORİ Rusya ile birlikte İdlib ve çevresine yönelik hava ve kara harekatı düzenleyen Beşar Esad’a bağlı askeri güçler, El Habbet, Hanefeun, Kafr Zita, Latamina ve Morek yerleşim birimlerinin kontrolünü ele geçirdi. Hama kuzeyinde düzenlenen “Latamin operasyonu”nda birçok yerleşim birimi Esad güçlerine geçti. Zafer ilan eden Esad güçleri, davul zurna eşliğinde kutlama yaptı ve halka tatlı […]

Esad yönetiminden İdlib kutlaması; Davul zurna çalıp, tatlı ikram ettiler
  • 23 Ağustos 2019 19:55
  • 10 Eylül 2019 01:53

HABER/ABORİ

Rusya ile birlikte İdlib ve çevresine yönelik hava ve kara harekatı düzenleyen Beşar Esad’a bağlı askeri güçler, El Habbet, Hanefeun, Kafr Zita, Latamina ve Morek yerleşim birimlerinin kontrolünü ele geçirdi. Hama kuzeyinde düzenlenen “Latamin operasyonu”nda birçok yerleşim birimi Esad güçlerine geçti. Zafer ilan eden Esad güçleri, davul zurna eşliğinde kutlama yaptı ve halka tatlı ikram etti.

Suriye’de yayınlanan El Vatan gazetesi İdlib’in güney kırsalında yer alan El Habeet kasabasında ordunun kontrolü yeniden ele geçirdiğini yazdı. Ordunun buraya düzenlediği operasyon ile El Nusracı militanlara esaslı bir darbe indirdiği belirtilen El Vatan haberinde, harekat neticesinde hayatta kalan militanların Han Şeyhun kasabasına kaçtığı belirtildi. El Habbet’in ordunun denetimine geçmesi, stratejik anlamda önemli. El Habeet, İdlib bölgesindeki önemli kasabalardan birisi olan Han Şeyhun’u ele geçirmeye yardımcı olacak bir basamak olarak görülüyor.