Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Erbil’deki ayin törenine katılan Papa: Kürt halkını gönülden selamlıyorum

Irak ve Kürt Bölgesel Yönetimi’ni ziyaret eden Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, Erbil’in ilk Hristiyan valisinden adını alan Franso Hariri Stadyumu’nda ayin düzenledi. Irak ve Kürdistan bayraklarıyla karşılanan Papa, 10 binden fazla kişinin katıldığı ayinde yaptığı konuşmada, “Irak’ta pek çok kişinin görünür ve görünmez şiddetin yaralarını taşıdığını” söyledi. Irak’taki tüm bileşenler arasında var olan barışçıl […]

Erbil’deki ayin törenine katılan Papa: Kürt halkını gönülden selamlıyorum
  • 7 Mart 2021 20:10
  • 27 Nisan 2022 10:24

Irak ve Kürt Bölgesel Yönetimi’ni ziyaret eden Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, Erbil’in ilk Hristiyan valisinden adını alan Franso Hariri Stadyumu’nda ayin düzenledi.

Irak ve Kürdistan bayraklarıyla karşılanan Papa, 10 binden fazla kişinin katıldığı ayinde yaptığı konuşmada, “Irak’ta pek çok kişinin görünür ve görünmez şiddetin yaralarını taşıdığını” söyledi. Irak’taki tüm bileşenler arasında var olan barışçıl ortak yaşama değinen Papa Francis, şöyle devam etti:  “Kilise Irak’ta yaşıyor ve Mesih içinde. Kalplerimizi temizlemek için, ellerimizi kirletmememiz, sorumlu hissetmemiz ve kardeşlerimiz acı çekerken basitçe bakmamamız gerekir. ”

“Kürt halkını gönülden selamlıyorum” diyen Papa Francis, “Şimdi Roma’ya dönüş zamanım yaklaşıyor, ancak Irak her zaman kalbimde kalacak” diye konuştu.