Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İmamoğlu’na mazbata dünya basınında: Erdoğan’a büyük darbe

Dünya basını, 17 gün aradan sonra Ekrem İmamoğlu’na verilen mazbata ile son bulan seçim tartışmalarını öncelikli gündemleri arasına aldı. AK Parti’nin itiraz sürecinin henüz bitmediğine vurgu yapan dünya basını, “Muhalefetin adayı İstanbul’un kontrolünü aldı” değerlendirmesini yaptı.. The Independent, seçmenlerin AK Parti’nin İstanbul’dan vazgeçeceğine inanmadığını ifade ederken, Reuters, “Muhalefet İstanbul’un kontrolünü aldı” başlığını kullandı. Financial Times, “İmamoğlu […]

İmamoğlu’na mazbata dünya basınında: Erdoğan’a büyük darbe
  • 19 Nisan 2019 01:11
  • 19 Nisan 2019 23:32

Dünya basını, 17 gün aradan sonra Ekrem İmamoğlu’na verilen mazbata ile son bulan seçim tartışmalarını öncelikli gündemleri arasına aldı. AK Parti’nin itiraz sürecinin henüz bitmediğine vurgu yapan dünya basını, “Muhalefetin adayı İstanbul’un kontrolünü aldı” değerlendirmesini yaptı..

The Independent, seçmenlerin AK Parti’nin İstanbul’dan vazgeçeceğine inanmadığını ifade ederken, Reuters, “Muhalefet İstanbul’un kontrolünü aldı” başlığını kullandı. Financial Times, “İmamoğlu sembolik bir zafer ilan etti” derken, Associated Press haber ajansı,  İmamoğlu’nun belediye başkanlığının beklemedeki itirazlara rağmen onaylandığını yazdı. ABD’li Politico gazetesi de Ekrem İmamoğlu’nun zaferinin “kısa ömürlü” olabileceği yorumunu yaptı. Londra merkezli Al Araby’deki haberde de Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilan edilmesi “Erdoğan’ın iktidardaki partisine yeni bir darbe” ifadesi kullanıldı.